AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz , Kars'ta Basinla Bulustu

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Yerel Yönetimler Baskani Yusuf Ziya Yilmaz, Kars’ta yerel ve ulusal basinin temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yilmaz , Kars'ta Basinla Bulustu
2024 Mahalli Idareler Seçimlerini degerlendirme ve istisarede bulunmak, birlik ve beraberligi güçlendirmek amaciyla geldigi Kars’ta basin mensuplariyla bir araya gelen Yilmaz, 2024 seçimlerini her yönüyle masaya yatirdiklarini belirtti.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Yerel Yönetimler Baskani Yusuf Ziya Yilmaz, “Ülkemizde demokrasi mücadelesi hiç bitmeksizin devam edecek. Bizler bu mücadeleyi sürdürecegiz. Süphesiz seçimlerde bekledigimiz sonuçlari alamadik. Kars’imizda bir ittifakla seçime girdik. Ama onun disindaki diger il ve büyüksehirlerimizin tümünde, yani ittifak yaptigimizin illerin disindaki illeri kast ediyorum. Bekledigimiz sonucu aldigimizi söylersem yanlis olur. Bir takim etkilerle insanimiz seçimde zaman zaman sandiga gitmeyerek, zaman zaman sandigina giderek geçersiz oy kullanarak veya baska partileri tercih ederek, bize bir uyarida bulundu” dedi.

Vatandaslarin uyarisini degerlendirdiklerini ifade eden Yilmaz, “Biz bu uyariyi Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi öpüp basimizin üzerine koyduk. Bizim milletimize borcumuz var. Biz 31 Mart seçimleri su oldu, bu oldu önemli degil. Biz o seçim sonuçlarindan aldigimiz dersle, millete olan borcumuzu henüz ödemedik. Bu cümlenin altini çiziyorum. Bir siyasi partinin mensubu, demokrasiyi içsellestirmis, yüreginde demokrasi kültürünü gelistirmis, ben seçilerek ülkeme hizmet edecegim diyen insanlar, milletine kendisini borçlu görmeli, eger milletinden kendisini alacakli görürse yeni, ‘ben çok kiymetli bir adamim.’ Beni seçmek zorundalar.’ Derse çok büyük bir gaflet, büyük bir delalet içerisinde olur. Ve bizler 31 Mart seçimlerinden aldigimiz sonucun bizi daha fazla çalismaya, AK Partililer biz sizden daha büyük seyler bekliyoruz. Bu ülkenin daha büyük hizmetlere ihtiyaci var. Bunlari ancak siz yapabilirsinizi zaten 14 Mayis, 28 Mayis’ta bizi tekrar seçerek söylediler. Ama yerel seçimde de ‘ya belki anlamamis olabilirsiniz, belki eksik anlamis olabilirsiniz. Yaptiginiz isleri yereli görüyoruz. Ama biraz daha çalismaniz lazim.’ Dercesine 31 Mart seçimlerinde bize uyarida bulundular” diye konustu.

AK Parti Il Baskanligi’nda düzenlenen basin toplantisina; önceki dönem Trabzon Milletvekili ve Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi Ayse Sula Köseoglu, AK Parti Sakarya Milletvekili Genel Merkez Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi Ali Inci, AK Parti Kars Il Baskani Muammer Sancar ve yönetim kurulu üyeleri katildi.

Kaynak: İHA