Semdinli Ve Derecik Kaymakamlari Degisti Açiklamasi Yunus Emre Akpinar Ve Ömer Faruk Ates Kaymakam Olarak Atandi

Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan atamalar hakkinda kararlar ile mülki idare hizmetleri sinifinda görev yapan vali yardimcisi ve kaymakamlarin atamalari yapildi. Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan atamalar hakkindaki kararlar ile Semdinli ile Derecik ilçelerin yeni kaymakami da belli oldu. Cumhurbaskani Kararnamesiyle, Burdur Vali Yardimcisi Yunus Emre Akpinar, Semdinli Kaymakamligina; Burdur Tefenni Kaymakami Ömer Faruk Ates ise Derecik Kaymakamligina atandi.

Semdinli Ve Derecik Kaymakamlari Degisti Açiklamasi Yunus Emre Akpinar Ve Ömer Faruk Ates Kaymakam Olarak Atandi
Süre zarfinda, Semdinli Kaymakami Ali Ekber Ates, Artvin Vali Yardimciligina, Derecik Kaymakami Abdülkadir Isik, Hakkari Vali Yardimciligina atandi.

Semdinli’ye atanan yeni kaymakam Yunus Emre Akpinar kimdir?

Aslen Kayseri’nin Sariz ilçesinden olan Akpinar, Osmaniye’de dünyaya geldi. 2004 yilinda 75. Yil Ilkögretim Okulu, 2007 yilinda 19 Mayis Lisesi ve 2014 yilinda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünden mezun oldu. 2018 yilinda Istanbul Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlügü ve Istanbul Atatürk Havalimani Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü bünyesinde çesitli görevlerde bulundu. 2019 yilinda 107. Dönem Kaymakam Adayligi sinavinda basari saglayarak meslege intisap etti. Meslege girisi ile beraber sirasiyla İçel Valiliginde Il Merkez Staji, Kiziltepe/Mardin’de 1. Kaymakam Refikligi ve Arhavi/Artvin’de 2. Kaymakam Refikligi görevlerini tamamladi. Ardindan sirayla Osmaniye / Toprakkale Kaymakamligina, Nigde/Altunhisar Kaymakamligina ve Konya/Halkapinar Kaymakamligina vekâleten atandi. 19.08.2021 tarihli ve 2021/412 sayili Cumhurbaskanligi Atama Karari ile Atabey Kaymakamligina atanan Yunus Emre Akpinar, 07.09.2021 tarihi itibari ile Atabey Kaymakamligi görevine basladi.

Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Atabey Kaymakami olan Yunus Emre Akpinar Semdinli’ye atandi.

Derecik’e atanan yeni kaymakam Ömer Faruk Ates kimdir?

Ömer Faruk Ates, 1994 yilinda Hollanda/Amsterdam’da dogdu. Ilkögretim ve lise egitimini Ankara’da tamamladi. 2018 yilinda Yildiz Teknik Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler bölümünden mezun oldu. 2019 yilinda Içisleri Bakanligi tarafindan düzenlenen kaymakam adayligi sinavini kazanan Ömer Faruk Ates, Bilecik Kaymakam Adayi olarak Mülki Idare Amirligi meslegine intisap etti. Kaymakam refikligi stajlarini Diyarbakir/Yenisehir ve Rize/Pazar ilçelerinde, mülkiye müfettisi refakatindeki teftis stajlarini ise Denizli ve Adana illerinde tamamladi. Çorum/Ortaköy ve Konya/Çeltik ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yapti. Yurt disi egitimi için Ingiltere/Londra’da 7 ay bulundu. 6 Subat Kahramanmaras Pazarcik merkezli depremin ardindan 3 ay Malatya’da koordinatör kaymakam olarak görev yapti. Ates, iyi derecede Ingilizce bilmektedir. Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Tefenni Kaymakami olan Ömer Faruk Ates Derecik’e atandi.
Kaynak: İHA