Oglunun Dügününe Giderek Katliamdan Kurtulan Feride Nine 31 Yil Sonra Ayni Gün Hayatini Kaybetti

Van’in Bahçesaray ilçesine bagli Sündüs Yaylasi’nda 18 Temmuz 1993 yilinda gerçeklesen katliamdan oglunun dügününe gittigi için bir gün arayla kurtulan Feride Nine, 31 yil aradan sonra katliamin yildönümünde hayatini kaybetti.

Oglunun Dügününe Giderek Katliamdan Kurtulan Feride Nine 31 Yil Sonra Ayni Gün Hayatini Kaybetti
Bahçesaray’da yasayan Feride Sevgili (96), diger bütün akrabalari gibi 1993 yilinda koyunlarini Sündüs Yaylasi’na götürmüstü. 17 Temmuz 1993 tarihinde, terör örgütü PKK tarafindan gerçeklestirilen katliamdan bir gün önce oglunun dügünü nedeniyle yayladan ayrilarak ilçeye gelen Feride Nine, koyunlarini da katliamda hayatini kaybeden Huri Samsa’ya emanet etmisti. Katliamdan bir gün arayla kurtulan ve "Keske ben de o gün ölseydim" diyen Feride Nine, 31 yil aradan sonra ayni gün hayatini kaybetti.

Annesinin kendi dügünü için yayladan ayrilarak hayatta kaldigini aktaran Yasar Sevgili, “31 yil önce Sündüs katliaminda vefat eden yakinlarim ve dostlarimiz vardi. Annem de o olaylarin içerisinde olacakti ama dügünümden dolayi annem geldi. Onlar vefat ettiler. Annemin de hep dilegi oydu. Onlarla beraber olmakti. Ama takdiri ilahi 31 yil sonra annem de 18 Temmuz 2024 yilinda vefat etti. Rabbim hepsine rahmet eylesin, kalanlara da sabir versin” dedi.

Sündüs katliamindan önce Feride Ninenin koyunlarini annesine teslim ederek oradan ayrildigini aktaran Bahçesaray Sehit Aileleri Dernegi Baskani Sebahattin Samsa da, “Feride Nine, 31 yil önce Sündüs katliaminda sehit olanlarla birlikte yayladaydi. Oglunun dügünü oldugu için annem de Feride Nine’ye ‘Oglunuzun dügününe gidin, ben sizin koyunlari da sagacagim. Oglunun dügününden sonra gelirsiniz” demis. Feride Sevgili ilçeye geldikten bir gün sonra terör örgütü Sündüs katliamini gerçeklestirip 24 kisiyi sehit etmisti. 31 yil sonra bizde bugün, o günü anmak için geldik. Feride Nine, bir haftadir rahatsizdi ve bitkin haldeydi. Takdiri ilahi 31 yil aradan sonra Sündüs katliamin oldugu gün vefat etti. Rabbim hepsine rahmet eylesin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA