Il Istihdam Ve Mesleki Egitim Kurulu Toplantisi Yapildi

Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Toplantisi Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un baskanliginda gerçeklestirildi.

Il Istihdam Ve Mesleki Egitim Kurulu Toplantisi Yapildi
Istihdam ve mesleki egitim politikalarinin olusturulmasi, istihdami koruyucu, gelistirici stratejiler ve issizligi önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif isgücü programlarinin belirlenmesine yönelik çalismalar yapmak üzere Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Toplantisi yapildi.

Toplantiya Karabük Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Dayi, TSO baskani Fatih Çapraz, Karabük Üniversitesi Temsilcisi Doç.Dr.Recep Demirsöz, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Serafettin Kelleci, Çalisma ve Is Kurumu Müdürü Ferhat Sariçam, kurum müdürleri ile kurul üyeleri katildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantida yaptigi degerlendirmede, "Özellikle dezavantajli gruplara yönelik uygulanan isgücü yetistirme programlarinin artarak devam edecegini" söyleyerek, "ISKUR araciligiyla verilen danismanlik hizmetleriyle, isgücü talebinde bulunan isverenler ile is arayanlar en dogru sekilde elestirilmesi büyük önem tasimaktadir. Mesleki egitim faaliyetleri, is arayanlarin mesleki niteliklerinin gelistirilmelerine katkida bulunmaktadir. Böylece; piyasanin nitelikli isgücünün giderilmesine katki saglamaktadir” seklinde konustu.

Toplantida ilde issizlik oraninin azaltilmasi ve istihdamin artirilmasina yönelik alinacak önlem ve yürütülecek çalismalar degerlendirildi.

Toplantinin devaminda; Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Ferhat Sariçam tarafindan Kurumun 2024 yilinin ilk 6 aylik ilimizde istihdama yönelik yapilan çalismalara iliskin sunum esliginde bilgi vermesiyle devam edildi.

Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Toplantisi, belirlenen gündem maddelerinin görüsülmesi, üyelerin kararlara iliskin önerilerinin istisare edilmesi ve uygulanmak üzere alinan kararlarin onaylanmasi ile son buldu.
Kaynak: İHA