Vali Çelik'ten, Hakkari'deki Su Sorunu Için Önemli Adim

Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari’nin içme suyu sorununun çözümü için bir yol haritasi hazirlanmasi ve en kisa sürede saha çalismalarinin tamamlanarak projelere baslanilmasi talimatini verdi.

Vali Çelik'ten, Hakkari'deki Su Sorunu Için Önemli Adim
Hakkari’de uzun süredir devam eden su sorununun çözümü için önemli bir adim atildi. Vali Ali Çelik, DSI Genel Müdür Yardimcisi Göktug Ilter, Içme ve Atik Su Daire Baskani Ugur Dal, DSI Bölge Müdürü Ayhan Sahna, Iller Bankasi Van Bölge Müdürü Murat Kerim Uyan, Ilbank Proje Müdürü Ali Ayhan, Iller Bankasi Insaat Mühendisi Ahmet Gül, ve beraberindeki heyet ile bir araya gelerek kapsamli bir görüsme gerçeklestirdi. Bu görüsmeler sonucunda Vali Çelik, su sorununun çözümü için bir yol haritasi hazirlanmasi ve en kisa sürede saha çalismalarinin tamamlanarak projelere baslanilmasi talimatini verdi. Otluca köy deresinde yeralti baraji için zemin etüdü çalismalarinin bir an önce bitirilerek imalatinin yil içinde tamamlanmasinin önemi vurguladi.

Bu proje Hakkari için hayati önem tasidigini ifade eden Vali Çelik, "Bu sorunun bir an önce çözülmesi hem halkimizin yasam kalitesini artirmak hem de gelecekteki su sikintilarina karsi tedbir almak adina büyük önem tasimaktadir. Ilgili tüm birimlerin is birligi içinde çalisarak en kisa sürede somut adimlar atmasini bekliyorum" dedi.

Vali Çelik’in talimatlari dogrultusunda, Helil vadisi yapim isi için gerekli uygulama projesi çalismalari bugün itibariyle baslatilmis olup, Otluca suyu ilave tesis yapimi ve paket aritma yapiminin projelendirilmesi çalismalari baslatilmistir.
Kaynak: İHA