Sorgun'da Toplu Tasima Konforu Artiyor

Sorgun Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye baslayan sehir içi toplu tasima araçlari seferlerine basladi.

Sorgun'da Toplu Tasima Konforu Artiyor
Sehrin ulasim altyapisini güçlendirerek ilçe halkina daha modern ve konforlu bir ulasim deneyimi sunmayi amaçlayan Belediye Baskani M. Erkut Ekinci, yeni dönemde toplu tasima araçlarinin sefere basladigini duyurdu. Baskan Ekinci, 65 yas ve engelli vatandaslarin da bu hizmetten ücretsiz yararlanacagini duyurdu.

Baskan Ekinci, sefere baslayan toplu tasima araçlarini yerinde inceleyerek, "Belediyemiz bünyesine kattigimiz sehir içi toplu tasima araçlarimizla birlikte daha modern ve kullanici odakli bir ulasim deneyimi sunmanin heyecanini yasiyoruz. Araçlarimizin seferleri basladi ve sehrimizin dört bir yaninda hemserilerimize hizmet vermeye hazir. Daha önceleri vatandaslarimizdan aldigimiz sikayetler üzerine ilk isimiz toplu tasima araçlarini belediyemiz bünyesine almak ve bizim takibimizde bir ulasim agi kurmak oldu. Verdigimiz bir sözü de yerine getiriyoruz. Artik 65 yas üzeri vatandaslarimiz ve engelli vatandaslarimiz belediyemiz bünyesinde olan dolmuslardan ücretsiz yararlanacak" dedi.



Akilli duraklar ve Türkiye Kart entegrasyonu geliyor

Teknolojinin sundugu imkanlari en iyi sekilde degerlendirerek, yakin zamanda Sorgun’a akilli duraklarin kurulacagini da söyleyen Belediye Baskani Ekinci, “En basindan beri teknolojiyi takip eden, modern bir sorgun insa ediyoruz. Toplu tasima hatlarimizi da bu teknolojiyle birlestirecegiz. Ilerleyen zamanlarda akilli duraklar kurmayi planliyoruz. Bu duraklar sayesinde, hemserilerimiz toplu tasima araçlarimizin anlik konumunu takip edebilecekler. Ayrica, ülkemiz genelinde geçerli olan TÜRKIYE KART sistemini Sorgun’umuz için entegre ederek, ödeme islemlerini daha da kolaylastirmayi hedefliyoruz. Bizler, hizmet için variz aksi halde bu koltukta oturmanin bir manasi yok. Sehrimizi daha yasanabilir kilmak için gece gündüz çalisiyoruz. Yeni toplu tasima hizmetlerimizle birlikte, ulasimin hem daha konforlu hem de daha erisilebilir olmasini saglamak için kararliyiz. Hemserilerimizin destegi ve katkilariyla, gelecege güvenle bakiyoruz"
Kaynak: İHA