Köy Kahvehanesinde Arkadasini Öldüren Sanik Açiklamasi'1990'li Yillarda Kadin Meselesi Yüzünden Aramiz Açilmisti'

Isparta’nin Uluborlu ilçesi Küçükkabaca köyünde arkadasini öldüren sanik mahkemede yaptigi savunmada “1990’li yillarda kadin meselesi yüzünden aramiz açilmisti. Olayi günü kahvehaneden çikarken Fikret Akar’la göz göze geldik. Bende silahi atesledim” dedi.

Köy Kahvehanesinde Arkadasini Öldüren Sanik Açiklamasi'1990'li Yillarda Kadin Meselesi Yüzünden Aramiz Açilmisti'
Olay, 15 Aralik 2023 tarihinde , Isparta’nin Uluborlu ilçesi Küçükkabaca köyünde bulunan köy kahvehanesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önceden aralarinda husumet bulunan Etem Y. (64) ile Fikret Akar (62) arasinda tartisma çikti. Tartismanin kavgaya dönüsmesinin ardindan Etem Y. ruhsatsiz tabanca ile Akar’a ates etti. Ihbarla birlikte bölgeye çok sayida saglik ve jandarma ekibi sevk edildi. Saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Akar’in olay yerinde hayatini kaybettigi belirlendi.

Sanik Etem Yagci hakkinda açilan, tasarlayarak kasten adam öldürme davasinin ikinci durusmasi görüldü.

Durusmaya tutuklu sanik Etem Yagci ve yakinlari taraf avukatlari katildi.

1’nci Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmada tanik Halil K. dinlendi. Ethem Yagci ile Fikret Akar arasinda husumetin olup olmadigini bilmedigini söyleyen tanik, “Olay günü köylülerimiz Cuma vakti için hazirlik yapiyordu. Bende kahvehaneden çikip eve dogru gidiyordum. Bir el silah sesi duydum ve geri döndüm. Kahvenin merdivenlerinden çikinca balkon kisminda Fikret Akar’i vurulmus vaziyette gördüm. Ethem Yagci o sirada eve dogru gidiyordu. Bana 112’yi ara dedi bende telefonum köy bakkalinda sarjda oldugu için Gökhan K. isimli bir köylümüz vardi ona söyledim aramasi için o da bana aradigini söyledi.

Olaya iliskin baska bir bilgim yoktur” dedi.

Sanik avukati olayda kullanilan silahin kaç adet fisek aldigi ve namluya ilave olarak fisek alinip alinmadigina iliskin bilirkisi incelemesi talep etti.

Sanik Ethem Yagci olayda kullandigi silahin iki adet sarjörü oldugunu söyleyerek “ Orijinal olan ve orijinal olmayan iki adet sarjörüm var. Olayda orijinal olan silahi kullandim. 8 adet fisek aliyor” seklinde savunmasini yapti.

Mahkemede söz alan Fikret Akar’in kizi Melahat Ülkü Y. tanik savunmasini kabul etmeyerek “ Tanigin Gökhan’a ambulansi ara dedigi dogru degil. Olay oldugu zaman herkes kahveden uzaklasmis Gökhan ambulansi kendisi aramis” dedi.

Mahkeme heyeti taniklarin dinlenmesi ve silahin mahkeme heyeti huzurunda incelenmesi için durusmayi ileri bir tarihe erteleyerek sanigin tutukluluk halinin devamina karar verdi.

“8-10 yil yakin arkadastik”

Sanik Etem Yagci 16 Mayis 2024 tarihinde görülen ilk durusmada 1990-1991 yillari arasinda arkadasligimiz vardi. 8-10 yil yakin arkadastik. Fikret’in bir yakini olan kadinla yasadigim yasak iliskim vardi. Kadinin esi ögrendikten sonra olay çikmasin diye köyden ayrildim ve 1997 yilinda tekrar köye geldim. Fikret ve yakinlari beni kahvehaneye çagirdilar baristik. 10 yil kadar arkadaslik ettik. Bir gün Fikret’le bulustuk köyde bir kadinla yasak iliskisi vardi ve ben arkadasi olunca anlatirdi. Bulustugumuz günün aksami bana ‘Senin kadinla münasebetin varmis, telefon ediyor konusuyormussun’ diyerek küfür etti arkamdan 5-6 el ates etti ben eve kaçtim. Bu olaydan sonra küslügümüz basladi.

2023 yili yaz aylarinda patpat dedigimiz tarim aracini üzerime sürdü. Ben arkadas oldugumuz için sikayetçi olmadim” demisti.

“Göz göze geldik, elini beline götürdü bende silahi atesledim ”

Olay günü kahvehaneye çikmistim. Yanimda her zaman silah tasirim sadece pazara felan gittigimde almam yanima. Silahin horozu hep kalkik tutarim. Cuma oldugu için sela verildi.

Kahvehaneden eve gitmek için kalktim montumu aldim. Balkonda Fikret Akar’i gördüm. Göz göze geldik. Sandalyeye asili montumu koluma aldim ve silahi kahvehane içerisinde kurup gizledim. Kapidan çikarken yine göz göze geldigimizde Fikret elini beline götürdü bende silahi atesledim. Kaç el siktigimi hatirlamiyorum. Sarjör bosalmis. Öldürme kasti ile evden çikmadim. Pismanim ailesinden özür diliyorum” demisti.
Kaynak: İHA