Bu Merkezde Kadinlar Hem Sosyallesecek Hem De Bos Zamanlarini Degerlendirecek

Çorum’un Iskilip ilçesinde kadinlarin hem sosyallesecegi hem de üretim yaparak bos zamanlarini degerlendirebilecekleri Aile Destek Merkezi törenle açildi.

Bu Merkezde Kadinlar Hem Sosyallesecek Hem De Bos Zamanlarini Degerlendirecek
Çorum’un Iskilip ilçesinde kurulan Aile Destek Merkezi (ADEM) hayata geçirildi. Kadinlarin sosyallesmesini saglayacak merkez, çesitli kurslarla donatilacak. Merkezin açilisinda konusan Iskilip Belediye Baskani Ismail Çizikçi, Aile Destek Merkezini ögrenmenin, ögretmenin, üretmenin ve sosyallesmenin ana merkezi olarak gördüklerini belirterek, önemsedikleri bu merkeze Iskilip Belediyesi olarak her türlü katki vermeye hazir olduklarini açikladi.

Kaymakam Ramazan Polat ise Iskilip’in kadim, tarihi ve kültürü olan bir sehir oldugunu belirterek, “Ancak bayanlarin sosyallesmesi noktasinda kisitli imkanlarin oldugunu gördük. Yaptigimiz girisimler sonucu merkezimizi ilçemize kazandirdik. Halk Egitim Merkezi daha çok sanayi tipi konseptinde oldugu için bayanlarimiza yönelik kurslarin azligindan ötürü Aile Destek Merkezi’nin katki saglayacagini düsündük. Amacimiz, bundan sonraki süreçte bayanlarin istekleri dogrultusunda kurslar açarak onlari sosyal ve kültürel anlamda daha iyi noktalara tasimak” dedi.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli ise Aile Destek Merkezi’nde kadinlarin hem sosyallesecegi hem de üretim yaparak bos zamanlarini degerlendirebileceklerini belirterek, "Burada yapilan is çok önemli. Burada kadinlarimi ve çocuklari hem sosyal hem kültürel etkinliklere katilma firsati bulacaklar. Kadin Destek Merkezi il merkezinde 2 tane var. Sungurlu ve Osmancik’ta birer tane bulunuyor. Il merkezinde ayrica engellilere yönelik bir merkezimiz daha olacak. Talep oldukça biz merkez açmaya devam ederiz. Yeter ki buralari canli tutalim" diye konustu.

Konusmalar sonunda Çorum Müftüsü Sahin Yildirim’in yaptigi duanin ardindan Vali Dagli ve protokol üyeleri çocuklarla birlikte merkezin açilisini gerçeklestirdi. Vali Dagli, daha sonra merkezi gezerek incelemelerde bulundu.

Kursiyer bayanlardan Vali Dagli’ya tesekkür

Incelemeler sirasinda kursiyer bir kadin, merkezin açilmasindan duydugu memnuniyeti dile getirerek Vali Dagli’ya tesekkür etti. Iskilip Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi bünyesinde hizmet veren merkezde 2 adet atölye, çocuklar için oyun odasi, egitim odasi ve spor salonu bulunuyor. Merkez bünyesinde açilan dikis nakis, el sanatlari, spor, Islami ilimler kurslarinda 106 kursiyer egitim görüyor.
Kaynak: İHA