Yüregir Belediyesinden Engellilere Destek

Yüregir Belediyesi, engellilerin yasam kosullarini iyilestirmek için 230 manuel ve akülü sandalye ile içerisinde engelli bireylerin hayatini kolaylastiracak diger medikallerin de bulundugu toplam 280 malzemeyi ihtiyaç sahibi engellilere törenle dagitti.

Yüregir Belediyesinden Engellilere Destek
Yüregir Belediyesi, engellilerin toplumsal yasama katilimlarini kolaylastirmak ve ailelerine yardimci olmak amaciyla 200 tanesi manuel, 30 tanesi çocuk, 2 tanesi akülü tekerlekli sandalye olmak üzere 280 adet medikal malzemeyi belediye ana binasi önünde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi engellilere ulastirdi.

Yüregir Belediye Baskani Ali Demirçali, törende yaptigi konusmada, dagitimi yapilan medikal malzemelerin her bir engellinin hayatini büyük oranda kolaylastiracagini ifade ederek, “Bu malzemeler engelli kardeslerimizin hayatlarinda çok sey degistirecek. Sevgi varsa engeller yok olur. Bugün burada meclis üyemiz Ismail Ceylan’in katkilari, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Tayvan Büyükelçiligi’nin destekleri ile Yüregirli engelli bireylerimizin engelleri asmasi için 200 adet tekerlekli sandalye, 30 adet çocuk tekerlekli sandalyesi, 38 adet valker yürüteç, 10 adet vakumlu denge bastonu ve 2 adet akülü tekerlekli sandalyenin dagitimini gerçeklestirecegiz. Bunlarin çok daha fazlasini yapabilmek için de arkadaslarimizla büyük bir çaba içerisindeyiz.” diye konustu.

Konusmasinda yasanilan yerin gelismisligini etkileyen faktörlerden birinin de özel gereksinimli bireylere yönelik yapilan hizmetler oldugunu dile getiren Baskan Demirçali, “Yüregir’de her bir engelli bireyimizin her seye kolayca erismesini saglamak için çalismalarimizi mutlaka engelli bireylerimizi de düsünerek yapacagiz. Yüregir’de engelli kardeslerimizin yüreklerine dokunmaya devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.

Yüregir Belediye Baskani Ali Demirçali, konusmasinin ardindan CHP Yüregir Ilçe Baskani Sabri Sari ile birlikte medikal malzeme dagitimi yapti. Malzeme desteginden yararlanan engelli bireyler de Baskan Demirçali’ya tesekkür etti.
Kaynak: İHA