Usak'ta Dev Tarhana Kazaniyla Rekor Denemesi Yapilacak

Usak’ta ilk defa düzenlenecek olan Uluslararasi Tarhana Festivali, 19 Temmuz Cuma günü festival severlerle bulusmaya hazirlaniyor. Festivalin gözdesi olan dev kazan Yesil Karaagaç Dogal Yasam Merkezi’ndeki yerini aldi.

Usak'ta Dev Tarhana Kazaniyla Rekor Denemesi Yapilacak


Festivalin en büyük etkinligini gerçeklestirebilmek için özel olarak Konya’da yaptirilan 31,800 litre kapasitesinde; yaklasik 2,5 metre yüksekliginde ve 4,70 metre çapindaki devasa kazan Usak’a getirilerek festival alanindaki yerini aldi. Ayrica bu devasa kazani kullanan asçilarin rahat hareket edebilmeleri için de bir platform yaptirildi.

Yaklasik 18 günde 15 kisinin çalismasi ile yapimi gerçeklesen kazani festival alanina yerlestirmek için 13x13 metre ebatlarinda ve 100 ton agirligi tasiyabilecek betondan bir zemin hazirlandi. Asçilar için yapilan platform ve dev kazanin toplamda 7 metrelik yer kaplayacagi alanda; geriye kalan 6 metrelik bölüme çorbanin malzemeleri yerlestirilecek. Festivalin ikinci gününde Guinness Rekorlar Kitabina girmeyi deneyecek olan tarhana çorbasi için yaklasik 30 asçi festival alaninda görev alacak. Öte yandan dev kazanda pisecek çorbayi kaynatabilmek için ise 6 adet dev sanayi tüpü kullanilacak.

Festival alanina giderek dev kazani yerinde inceleyen Usak Belediye Baskani Özkan Yalim; “ Ilkler sehrimizde ilk defa düzenlenecek olan Uluslararasi Tarhana Festivalimiz için özel olarak hazirlatmis oldugumuz 31,800 litre kapasitesine sahip kazanimiz bugün itibariyla Yesil Karaagaç Dogal Yasam Merkezi’nde yerini aldi. Devasa büyüklükteki kazan sayesinde Guinness Rekorlar Kitabina girerek Usak Tarhanasi’nin dünya çapinda taninmasini saglamis olacagiz. Guinness rekorlar kitabinda su an 26 bin litre ile en yüksek rekor Hollanda’ya ait. Biz iddialiyiz 20 Temmuz Cumartesi günü ilk denememizi yaparak 31,800 litre ile Guinness rekorlar kitabina girecegiz. Biz bu çorbayi birlik ve beraberlik içerisinde isbirligiyle kaynatacagiz. Tarhanayi Usaktaki çok degerli üreticilerimizden, suyunu ise bizim can suyumuz olan Murat Dagi’ndan alacagiz. Tüm vatandaslarimizi tarhanamizi kaynatmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA