Ümraniye'de Zabita Ekipleri 7/24 Denetimde

Ümraniye Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, ilçedeki marketlerde denetimlerini sürdürüyor. Yapilan denetimlerde, marketlerin genel temizligi, ürünlerin son kullanma tarihi ve fiyat etiketleri inceleniyor.

Ümraniye'de Zabita Ekipleri 7/24 Denetimde


Ümraniye’de 12 kisilik zabita ekibi hafta içi her gün 7/24 çalisma esasiyla ilçede denetim yapiyor. Denetimlerde hijyen kurallarina uymayan, son kullanma tarihi geçmis ürünleri bulunduran ve fiyat etiketi kurallarina aykiri davranan isletmelere gerekli uyarilar yapilarak, Ilçe Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü’ne yönlendiriliyor.

Zabita ekipleri geçit vermiyor

Marketleri tek tek gezen zabita ekipleri, reyonlardaki ürünlerin fiyat etiketlerini kasa fiyatlari ile karsilastirdi. Raf fiyati ve kasa fiyati arasinda fark tespit edilen marketlere tutanak tutuldu. Marketlerde stok denetimi de yapan zabita ekipleri, fiyat etiketi bulunmayan marketleri de uyardi. Ümraniye Belediyesi Zabita Ekipleri, vatandasin sagligini korumak ve güvenli alisveris yapmalarini saglamak amaciyla bu tür denetimlerine düzenli olarak devam edecek.

Vatandaslar denetimden memnun

Yapilan denetimlerden memnun olduklarini ifade eden vatandaslar, Ümraniye Belediyesi’ne tesekkürlerini ileterek, denetimlerin devam etmesi gerektigini belirtti.

Kaynak: İHA