Tayland'da Lüks Otelde Ölü Bulunan 6 Turistin Bardaklarinda Siyanüre Rastlandi

Tayland’in baskenti Bangkok’taki bir lüks otelde ölü bulunan 6 kisinin kullandigi çay bardaklarinda siyanür tespit edildi.

Tayland'da Lüks Otelde Ölü Bulunan 6 Turistin Bardaklarinda Siyanüre Rastlandi
Tayland’in baskenti Bangkok’taki Grand Hyatt Erawan Otel’deki bir odada dün 6 kisinin ölü bulunmasinin ardindan baslatilan sorusturma sürüyor. Polisten yapilan açiklamada, ölenlerin Sherine Chong (56), Dang Hung Van (55), Thi Nguyen Phuong (46), Hong Pham Thanh (49), Thi Nguyen Phuong Lan (47) ve Dinh Tran Phu (37) oldugu belirtildi. Kullandiklari çay fincanlarinda siyanüre rastlandigi, ölüm nedenlerinin muhtemelen siyanür zehirlenmesi oldugu, otopsi sonuçlarinin beklendigi ifade edildi. Siyanürü 6 kisiden birinin getirdigi ve zehirleme olayinin arkasinda oldugu aktarildi. Ölenlerin yakinlariyla yapilan görüsmelerde grubun bir yatirimla ilgili borç yüzünden anlasmazlik yasandigi, ölenlerden birinin borçlu oldugu ifade edildi.

Ayni odada toplandilar

Grubun hafta sonu otele ayri ayri giris yaptigi, kendilerine 5 oda tahsis edildigi, 4’ünün 7. katta, birinin ise 5. katta oldugu ifade edildi. Grubun pazartesi günü ögleden sonra 5. kattaki odada toplandigi, siparis edilen yiyecek ve çaylarin o sirada odada bulunan tek kisi olan Chong tarafindan teslim alindigi aktarildi. Garsonun misafirlere çay yapmayi teklif ettigi, ancak Chong’un teklifi reddettigi, çok az konustugu ve gözle görülür sekilde stres altinda oldugu belirtildi. Daha sonra grubun geri kalaninin odaya girdigi kaydedildi. Ayrica grubun otel rezervasyonunda yer alan 7. kisinin ise ölenlerden birinin kiz kardesi oldugu açiklandi. Söz konusu kardesin geçtigimiz hafta Tayland’dan ayrilip Vietnam’a gittigi, olayla ilgisi olmadigi belirtildi.

Tayland Basbakani Srettha Thavisin yaptigi açiklamada, ABD Federal Sorusturma Bürosu’nun sorusturmada Tayland makamlarina yardimci oldugunu söyledi.



Otelde gizemli ölüm

6 kisinin cansiz bedeni dün gece otelin temizlik görevlileri tarafindan bulunmustu. Ihbar ihbar üzerine otele gelen polis ekipleri, yapilan ilk incelemeler sonucunda grubun zehirlenme nedeniyle hayatini kaybettigini belirlemisti. Grubun otele 7 kisilik rezervasyon yaptirdigi ögrenilmisti. Otel odasinda yapilan incelemelerde masalarda kahve ve çay bardaklari bulunmus, herhangi bir kavga veya darp izine ise rastlanmamisti.

Ölü bulunan 6 kisiden 4’ünün Vietnam vatandasi oldugu, 2’sinin Vietnam-ABD çifte vatandasi oldugu ögrenilmisti.
Kaynak: İHA