Samsun Sehir Hastanesi Karadeniz Bölgesi'nin Kalbine Sifa Olacak

Samsun Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, “Samsun Sehir Hastanemize planlanan yeni tibbi cihaz yatirimi 100 milyon TL’yi asti. 3 tanesi kardiyolojide, 1 tanesi kalp damar cerrahisinde ve 1 tanesi de çocuk kardiyolojide olmak üzere 5 adet anjiyo cihazi ile tam tesekküllü bir ‘kalp merkezi’ planlayarak kalp sagligi alaninda hizmet verecek sekilde düzenleme yapiyoruz” dedi.

Samsun Sehir Hastanesi Karadeniz Bölgesi'nin Kalbine Sifa Olacak
Samsun Sehir Hastanesinin adim adim açilma sürecine dogru ilerledigine dikkat çeken Müdür Uras, açiklamalarda bulundu. Yüzde 95 tamamlanma oranini asan hastanenin Samsun’a saglik alaninda, özellikle kalp sagligi alaninda büyük bir güç katacagini vurgulayan Uras, “Bakanligimizla da bu konuda güçlü bir diyalog halindeyiz. Gerek son teknoloji cihazlarin hastanemizde kullanilmasi, gerekse nitelikli personellerle hizmetin güçlendirilmesi noktasinda Saglik Bakanligimizdan fazlasiyla destek görüyoruz. Kalp sagligi alaninda Samsun Sehir Hastanemize planlanan yeni tibbi cihaz yatirimi 100 milyon TL’yi asti. Yeni fiziki alanlar, güçlenen tibbi teknik altyapi ve nitelikli ekiplerin artisiyla birlikte yogun bakim yatak sayimizdan, ameliyathane masa sayimiza, anjiyo ünite sayimizdan bu alanda çalisan ekip sayisina Egitim ve Arastirma Hastanesine oranla 2’ye hatta bölümüne göre 3 kat bir büyüme imkânina sahip olacagiz. Deneyimli ve çok iyi bir kalp damar cerrahisi ekibimiz ile kalp ameliyatlarina ayrilacak 5 özel ameliyathane ve 1 hibrit ameliyathaneyle günde 10 adet büyük kalp ameliyati yapma sansina sahip olacagimiz hastanemizde, Egitim ve Arastirma Hastanemizin bir yilda ulastigi 400 kalp ameliyat sayisina çok daha kisa bir sürede ulasabilecek ve yillik bin- bin 200 açik kalp ameliyati yapabilecek bir güce sahip olacagiz” diye konustu.



"Bölgemizin ana merkezi olma hüviyetine kavusacak"

Hastanenin özellikle kalp alaninda verecegi hizmetin altini çizen Uras sunlari söyledi:

"Samsun Sehir Hastanemizde hizmete girecek 5 yeni anjiyo ünitemizle birlikte ilimiz kamu hastanelerindeki anjiyo sayimiz 7’ye yükselecek. 7 gün 24 saat çalisma usulü hizmet verecek kalp merkezimiz sayesinde ani gelisen yada kronik Kalp Damar hastaliklarinin tedavisi anlaminda da Samsun Sehir Hastanemiz, hem sehrimizin, hem de bölgemizin ana merkezi olma hüviyetine kavusacak. Kalp sagligi alaninda yapilacak 100 milyon TL’yi asan yeni tibbi cihaz yatirimi sayesinde, Samsun Sehir Hastanemiz sadece ilimizin ve çevre illerin degil Karadeniz Bölgesi’nin kalbine sifa olacak sekilde bir hizmet verecek. Samsun Sehir Hastanemiz, kalp sagligi alaninda verecegi bu kaliteli hizmet ile hem sehrimizin hem de ülkemizin gurur kaynagi olacak."
Kaynak: İHA