Oto Yedek Parça Saticisi Tropikal Meyve Üreticisi Oldu, Siparislere Yetisemiyor

Adana’nin Kozan ilçesinde oto yedek parça satisi yapan bir kisi bahçeli ev hayali kurarak aldigi 6 dönüm araziyi tropik meyve üretim merkezine dönüstürürken, siparislere yetisemedigi Istanbul’dan 1 ton siparis aldigi ögrenildi.

Oto Yedek Parça Saticisi Tropikal Meyve Üreticisi Oldu, Siparislere Yetisemiyor
Kozan Sanayi Sitesi’nde oto yedek parça satisi yapan Mesut Mutlu, bahçeli ev hayalini gerçeklestirince hayat tarzi da degisti. Evin atil durumda olan bahçesini degerlendirmeyi düsünen Mutlu, Antalya ve İçel ilinde yaygin olarak yetistirilen tropik ürünlerin iklim benzerligi nedeniyle Kozan’da da yetisecegini düsünerek bahçesine ejder meyvesi, çarkifelek meyvesi olarak bilinen passiflora, guava, avokado ve mango fidanlari dikti.

Mutlu, fidan diktikten sonra günlük 150 kilogram passiflora hasadi yaptigini kaydetti.

Atil bir araziyi tropikal meyve cennetine çevirdigini belirten Mutlu, "Millet ’portakal mandalina fidani dik’ dedi.

1 dönüm ejder meyvesi yaptim ’çilege bulasma’ dediler. Avokado, passiflora, mango fidani diktim. Arkadaslarim ’kafayi mi yedin burada bunlar yetismez satamazsin’ dediler. Çok sükür çok mutluyum bu bana yeter. Meyvemizi aldik. Tüm ürünler erken meyve verdi. Normalde bizim insanlarimiz bilmiyor. Ilçemizde bilmiyorlar bilmeleri için her yerde tanitiyorum. İçel’den Antalya’ya kadar çok yaygin ama burada tanitim için ugrasiyorum. Suan passiflorayi çok sevdigim için Kozan’da yayginlassin istiyorum" dedi.

Tropikal meyvelerin vitamin degerinin de çok yüksek oldugunu anlatan Mutlu, söyle devam etti:

"Tropikal meyveler vitamin degeri yüksek bagisikligi güçlendiren, seker hastalari için ideal. Günlük en az 150 kilogram hasat oluyor. Rabbim fazlasi ile veriyor. Pazar noktasinda sikinti yok. Turistlik yerlere birakiyorum. Anamur istiyor. Istanbul 1 ton istedi yetistiremedim. Siparisler çok sükür yetismiyor. Kozan tatsin üretsin istiyorum. Insanlar hep portakal, mandalina yetistiriyor. Avokado yetistirsinler, benden sonra çok eken oldu. Her türlü ben yardimci olurum. Saglik için evlerinin önüne bir tane de olsa dikmelerini öneriyorum."
Kaynak: İHA