Oglunun Ölümünün Ardindan Dedesinden Kalma Aricilik Meslegiyle Hayata Tutundu

Antalya’nin oksijen deposu Zeytinpark’ta uzun yillar bekçilik yapan Cevdet Haciibrahimoglu, emekli olduktan sonra dedesinden kalma aricilik meslegine yöneldi. 75 yasindaki Haciibrahimoglu, ariciligin ek gelir de olusturduguna deginerek, oglunun vefatindan sonra ariciliga tutunarak hayatta kaldigini kaydetti.

Oglunun Ölümünün Ardindan Dedesinden Kalma Aricilik Meslegiyle Hayata Tutundu


"75 yasinda, üç çesit bal üretiyor"

Memleketi Diyarbakir’da çalismaya basladigi Vakiflar Bölge Müdürlügü’nden 49 yil önce Antalya’ya atamasi yapilan Cevdet Haciibrahimoglu, Antalya’nin Akcigeri Zeytinpark’ta 39 yil görev yapti. 2014 yilinda emekli olan Haciibrahimoglu, 15 yasinda dedesi sayesinde tanistigi ve içinde ukde kaldigi aricilik mesleginin izlerini sürdü. Arkadas çevresi araciligiyla bu ise basladigini aktaran Haciibrahimoglu, su ifadelere yer verdi:

“2014’te emekli oldum, Gümüshane Kelkitli arkadaslarimdan ari alarak ariciliga basladim, bana birkaç ari verdiler, 10 yildir bu isi yapiyorum. Bu isim olmazsa benim maasimla geçinme olmaz. Evim kira, 17 bin TL maasim var. Kekik, keçiboynuzu ve püren ballari üretiyorum. Kekik ile keçiboynuzu süzme bal ilgi görüyor. Bal makinem var, hazirladiktan sonra tenekeye kavanozlara çikarip, bali satisa çikariyorum.”

"Aricilik, dede meslegi

Yaklasik 6 yil önce oglunun genç yasta ani kalp krizi nedeniyle kaybinin ardindan sürdürdügü isle hayatta kaldigini kaydeden Cevdet Haciibrahimoglu, isini severek yaptigini dile getirdi. Ileri yasina ragmen yaz kis demeden her gün kovanlarini kontrol etmeye giden Haciibrahimoglu, “40 tane kovanim var, isimi severek yapiyorum. Esim Parkinson hastasi, oglum rahmetli olduktan sonra hastaligi iyice artti. Bu isle ugramasam esim gibi çökerim, hasta olurum. Merakliyim, içimden gelerek bu isi yapiyorum. Ellerimi her defasinda arilar sokuyor, hiç önemli degil. Ilk olarak Eylül’de sonra Ekim’de bali topluyoruz. Kisin arilari keklerle besliyoruz, sonra ari çogaliyor, yumurtalari artiyor. Bazen hazir ana ari aliyoruz, bazen kendimiz üremesini sagliyoruz. Benim dedemin meslegi aricilik, 15 yasindan beri bu isin meraklisi ve hastasiyim. Merak olmasa bu is olur mu?” diye konustu.

Kaynak: İHA