Mugla'da Orman Havacilik Isletme Müdürlügü Açiliyor

Mugla, Orman Havacilik Isletme Müdürlügü’ne kavusuyor. Cumhurbaskani tarafindan imzalanan kararname, Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi. Karar, Orman Genel Müdürlügü’nün tasra teskilatinda önemli bir yenilik olarak dikkat çekiyor.

Mugla'da Orman Havacilik Isletme Müdürlügü Açiliyor
Cumhurbaskanligi Resmi Gazetesi’nde yayimlanan kararname ile ilgili olarak su ifadelere yer verildi: “Orman Genel Müdürlügünün tasra teskilatinda ekli listede belirtilen orman havacilik isletme müdürlüklerinin kurulmasina, 4 sayili Cumhurbaskanligi Kararnamesinin 340’inci maddesi geregince karar verilmistir.”

Mugla Orman Havacilik Isletme Müdürlügü’nün açilmasi, bölgedeki orman yanginlariyla mücadelede havadan müdahale kapasitesini artiracak ve daha hizli, etkili müdahale imkanlari saglayacak. Bu gelisme, orman yanginlarinin sikça yasandigi Mugla ve çevresi için büyük bir önem tasiyor.

Yeni kurulacak Orman Havacilik Isletme Müdürlügü’nün bölgedeki orman yanginlariyla mücadelede etkin rol oynayacagi ve ormanlarin korunmasinda önemli katkilar saglamasi bekleniyor.
Kaynak: İHA