Milletvekili Askin Genç Konut Yapi Kooperatiflerini Meclis Gündemine Tasidi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Askin Genç, konut yapi kooperatifi magdurlari ile CHP Genel Baskani Özgür Özel’i ziyaret ederek bu konuda yasanan sikintilari iletti.

Milletvekili Askin Genç Konut Yapi Kooperatiflerini Meclis Gündemine Tasidi
Ardindan Genel Kurul’da konusma yapan Genç, “Vatandaslarimiz, alin terleriyle kazandiklari paralarini, gelecege dair umutlarini bu kooperatiflere yatirmis, ama ne konutlarina kavusabilmis ne de hak ettikleri karsiligi alabilmislerdir. Konutlarina kavusanlar da borçlarini ödemis olsalar bile aidat ödemeye mecbur birakilarak hem maddi hem de manevi olarak magdur edilerek gelecekleri ipotek altina alinmistir” dedi.

Milletvekili Askin Genç, dün TBMM’de, Kayseri ve Istanbul’dan gelen konut yapi kooperatifi temsilcileri ile CHP Genel Baskani Özgür Özel’i ziyaret etti. Bu konuda yillardir yasanan sikinti ve sorunlari Özel’e aktardigini belirten Genç, konuya dair çalismalarina devam edecegini söyledi.

Genç, konut yapi kooperatifleri magdurlarinin yillardir yasadigi sikinti ve sorunlari Özel’e aktardigini ve konuya dair çalismalarina devam edecegini belirtti.

Genç, ziyaretin ardindan Genel Kurul’da yaptigi konusmada konut yapi kooperatifi magdurlarinin sorunlarini Meclis gündemine tasidi. Genç, vatandaslarin konutlarina kavusmalarina ragmen aidat ödemeye mecbur birakilarak geleceklerinin ipotek altina alindigini belirtti.

CHP’li Genç, konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Birikimlerini yapi kooperatiflerine emanet eden binlerce aile, derin bir adaletsizlikle karsi karsiya. Yillardir ev sahibi olma hayaliyle umutlarini, birikimlerini yapi kooperatiflerine emanet eden binlerce aile, ne yazik ki hayal kirikligi ve derin bir adaletsizlikle karsi karsiya kalmistir. Vatandaslarimiz, alin terleriyle kazandiklari paralarini, gelecege dair umutlarini bu kooperatiflere yatirmis, ama ne konutlarina kavusabilmis ne de hak ettikleri karsiligi alabilmislerdir. Konutlarina kavusanlar da aidat ödemeye mecbur birakilarak gelecekleri ipotek altina alinmistir. Konutlarina kavusanlar da borçlarini ödemis olsalar bile aidat ödemeye mecbur birakilarak hem maddi hem de manevi olarak magdur edilerek gelecekleri ipotek altina alinmistir. Iktidari, vatandaslarimizin yasadigi bu sorunu bir an önce çözmeye davet ediyorum. Bu kooperatiflerin denetimlerinin sikilastirilmasi, seffaflik ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde faaliyet göstermeleri saglanmalidir. Tüm ilgili kurumlari ve yetkilileri, konut yapi kooperatifleri konusundaki magduriyetlerin bir an önce giderilmesi için harekete geçmeye çagiriyorum.”
Kaynak: İHA