Mediamarkt Yenilenmis Telefonlari Tüketiciyle Bulusturuyor

MediaMarkt, portföyüne yenilenmis telefonlari ekleyerek, tüketicilere teknolojiyi daha erisilebilir kilarken e-atiklarin önlenmesine, sürdürülebilirlige ve döngüsel ekonomiye de katki sagliyor.

Mediamarkt Yenilenmis Telefonlari Tüketiciyle Bulusturuyor


MediaMarkt, teknolojiyi daha erisilebilir kilmak amaciyla magazalarinda ve mediamarkt.com.tr’de yenilenmis cihazlari tüketicilerle bulusturuyor. Ikinci el telefonlardan farkli olarak 12 aylik garanti kapsamiyla ve TSE sertifikali olarak sunulan yenilenmis telefonlar, tüketicilere uygun fiyat avantaji sunarken ayni zamanda sürdürülebilir bir alternatif olarak öne çikiyor. Yenilenmis telefonlarin hijyen bakimi dahil bakimlarinin profesyonel bir biçimde yapilmasi, 1 yillik garanti kapsami, adil fiyatlandirma, islevsel olarak kontrol edilmeleri ve tüketicinin iade hakkina sahip olmasi, tüketicilerin yenilenmis telefonlara yönelmesinde etkili oluyor.

Yenilenmis telefonlarin fiyatlari, taksit olanagi ve güvenilirligi sayesinde tüketicilerden gördügü ilgi her geçen gün artiyor. Güvenilirlik, yenilenmis telefonlarin tercih edilmesindeki en önemli etken olarak öne çikiyor. Yenilenmis telefonlar, TSE onayli bir sertifikaya sahip olmanin yani sira sertifika üzerinde yer alan karekod üzerinden, cihaza yapilan islemlerin tamamini anlatan BTK sayfasina erisim saglanabiliyor. Yenilenmis telefonlar ayrica sifir cihazlardan farkli olarak 12 aya varan taksit olanagi ve yüzde 1’lik düsük vergi oraniyla sunuluyor.

Telefonlar nasil yenileniyor?

Yenilenmis telefonlar, bir önceki sahibinden satin alinarak, yetkili Yenileme Merkezleri tarafindan varsa bozuk olan parçalari orijinal veya esdeger parçalar ile degistirilip yenilenen, tüm fonksiyonlari çalisir hale getirilen ve fabrika ayarlarina döndürülerek yeniden satisa sunulan telefonlar olarak tanimlaniyor. Yenilenme sürecinde, ilgili cihazin temel özellikleri referansli testlere tabi tutuluyor. Daha sonra, yazilimlar arasinda performansi olumsuz etkileyen tüm uygulamalar, testler sirasinda tespit ediliyor ve düzenleniyor. Bu sayede kusursuz çalisan ve yüksek performans sunan telefonlar elde edilmis oluyor. Telefonlar, adeta sifir bir görünüme kavusturularak ve hijyen bakimlari da yapilarak, satisa hazir hale getiriliyor.

Çevreci bir seçenek olarak öne çikiyor

MediaMarkt Türkiye, bugüne kadar 100 binin üzerinde kullanilmis cihazi yenileme amaci ile geri aldi ve 14 bin 230 yenilenmis ürünü yeniden tüketicilerle bulusturdu. Yenilenmis cep telefonlari, sifir cihazlara kiyasla yüzde 96,4 daha düsük bir CO2 esdegeri salimina sahip. Bu da tüketicilerin satin alinan her yenilenmis cihazda 61,7 kg CO2 esdegeri salimin önlenmesine yardimci oldugu anlamina geliyor. MediaMarkt, ürün portföyündeki yenilenmis telefonlari, tamamen geri dönüstürülebilir malzemeden ürettirdigi kutularda tüketicilere sunuyor.

Yenilenmis telefonlar neden daha sürdürülebilir?

Karbon ayak izinin azaltilmasina ek olarak, yenilenmis cep telefonlari; altin, gümüs, bakir gibi metallere olan talebin ve bu sayede de bu tür madencilik faaliyetlerinin çevreye olumsuz etkisinin azalmasina katki sunuyor. Yapilan bazi ölçümlere göre, bir milyon cep telefonu geri dönüstürüldügünde, yaklasik 24 kg altin, 16 bin kg bakir, 350 kg gümüs ve 15 kg paladyum geri kazaniliyor veya 185 haneye bir yil boyunca yetecek miktarda enerji tasarruf edilebiliyor.

Marka, tüketicilerin eski cihazlarini geri alarak tüketici elektronigi perakendeciligi sektörünün neden oldugu e-atiklarin ve karbon ayak izinin azaltilmasina, sürdürülebilirlige ve döngüsel ekonomiye katkida bulunmaya devam ediyor. MediaMarkt’in Türkiye’deki 98 magazasi ve mediamarkt.com.tr’de Apple ve Samsung markalarinin yenilenmis telefon modelleri, “Mükemmel” (G1) ve “Çok Iyi” (G2) statüsüyle sertifikalandirilmis olarak tüketicilerle bulusuyor.
Kaynak: İHA