Manisa Büyüksehir Belediyesi Tarihi Yapilari Sehrin Kültürel Mirasina Kazandiracak

Tarihi Karacaahmet Türbesi, Hüsrevaga Hamami ve Halime Hatun Kervansarayi, Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirilecek restorasyon çalismalariyla kente kazandirilacak.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Tarihi Yapilari Sehrin Kültürel Mirasina Kazandiracak
Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Vakiflar Bölge Müdürlügü arasinda imzalanan protokol çerçevesinde Yunusemre ilçesinde bulunan Karacaahmet Türbesi, Sehzadeler ilçesinde bulunan Hüsrevaga Hamami ve Gölmarmara ilçesinde bulunan Halime Hatun Kervansarayi’nda restorasyon çalismalari basladi.

Çalismalarla Manisa mimarisinin önemli eserleri restore edilerek, kente kazandirilacak. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Genel Sekreter Yardimcisi Ulas Aydin, Fen Isleri Dairesi Baskani Dilek Yeltin ve teknik ekiplerle birlikte Hüsrevaga Hamami’nda yürütülen restorasyon çalismalarini yerinde inceledi.

“Tarihi yapilari terk etmeyecegiz”

Tarihi hamamin içerisindeki çalismalari da denetleyen Baskan Zeyrek, atil durumda bulunan yapinin restorasyon sonucu kullanilir hale gelecegini kaydetti.

Karacaahmet Türbesi ile Halime Hatun Kervansarayi’nda da restorasyon çalismalarinin basladigini vurgulayan Baskan Zeyrek, “Tarihi yapilari terk etmeyecegiz. Binalarin özgünlügünü koruyarak, malzemeleri bütünlüge aykiri olmayacak sekilde onaracak ve Manisa’nin kültürel mirasin da yeniden yer almalarini saglayacagiz” dedi.



“Manisali kadinlara üretim için tahsis edecegiz”

Hüsrevaga Hamami’ni Manisali kadinlara üretim için tahsis etmek istediklerini söyleyen Baskan Zeyrek, “Restorasyon çalismalarinin tamamlanmasinin akabinde burayi kadin girisimcilere açmayi hedefliyoruz. Bu tarihi yapi, hem kadinlarimizin üretim yapabilecegi bir merkeze dönüsecek hem de kendine yarasir biçimde ayakta kalacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA