Ingiliz Kraliyet Ailesi'nin Sofralarini Süsleyen Siyah Incirde Hasat Ve Ihracat Tarihi Belli Oldu

Aydin’in önemli ihracat ürünlerinden olan incirde sezon telasi devam ederken, Ingiliz Kraliyet Ailesi’nin sofralarini süsleyen siyah incir 22 Temmuz’da ihraç edilebilecek.

Ingiliz Kraliyet Ailesi'nin Sofralarini Süsleyen Siyah Incirde Hasat Ve Ihracat Tarihi Belli Oldu


Türkiye’nin en kaliteli incirlerinin yetistigi Aydin’da üreticileri incir hasadi telasi sararken, incirde hasat ve ihracat tarihleri de belli oldu. Tüm semavi dinlerde kutsal meyve olarak tanimlanan, düsük kalorisiyle diyetlerde tavsiye edilen taze incirde hasat zamani basladi.

Aydin’da yetisen sarilop türü taze incir ve Ingiliz Kraliyet Ailesinin sofralarini süsleyen Bursa Siyahi olarak tanimlanan siyah incir için ilk kesim ve ihraç tarihleri belli oldu. Geçtigimiz 12 Temmuz’da hasat, 13 Temmuz’da ise ihracatina izin verilen sarilop incirden sonra, siyah incirde kesim tarihi 21 Temmuz, ihraç tarihi ise 22 Temmuz olarak belirlendi.

Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Bölgemizde üretimi yapilan Bursa Siyahi ve Sarilop çesidi Taze Incir Kesim ve Ihraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu tarafindan Aydin Ili ve Ilçelerindeki emsal teskil edecek bahçelerde yapilan incelemeler sonucunda, komisyon üyelerinin incir bahçelerinde ve incir meyveleri üzerinde yapmis oldugu fiziksel incelemeler sonucuna göre sarilop çesidi taze incirin 12 Temmuz tarihinde kesimine ve 13 Temmuz tarihinde ihracatina, siyah taze incirin ise 21 Temmuz tarihinde kesimine ve 22 Temmuz tarihinde de ihracatina karar verilmistir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA