Hatay'da Ameliyattan Kaçan Glomus Tümörlü Hasta Van'da Sagligina Kavustu

Hatay’da glomus tümörüne yakalanan ve doktorlarin ‘felç olabilirsin, sesin kisilir’ demesi üzerine ameliyattan kaçan hasta, Lokman Hekim Van Hastanesi’nde geçirdigi basarili ameliyat sonucu sagligina kavustu.

Hatay'da Ameliyattan Kaçan Glomus Tümörlü Hasta Van'da Sagligina Kavustu
Hatay’da ikamet eden ve 2 yil önce glomus tümörüne yakalanan Nuray Enecür Gözet (42), birçok hastaneye basvurdu. Gittigi hastanelerdeki doktorlarin ‘felç olabilirsin, sesin kisilir’ demesi üzerine ameliyattan kaçti. Daha sonra rahatsizliginin artmasi üzerine tekrar arastirmaya giren Gözet, sosyal medyada Lokman Hekim Van Hastanesinde basarili ameliyatlar gerçeklestiren Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Basel’e ulasti. Dr. Basel ile görüstükten sonra Van’a gelen Gözet, Lokman Hekim Van Hastanesinde geçirdigi basarili ameliyat sonucu sagligina kavustu.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Basel, “Nuray hanim, eskiden beri hastaligini biliyor ama biraz korkudan dolayi ameliyati ertelemis. En son çekilen filminde 2 santim olan tümör, burada çektigimizde 3,5 santime yakin büyümüstü. Ama buna ragmen biz sorun yasamadik ve çok rahat bir sekilde damari zedelemeden ameliyatini yaptik. En kisa zamanda da taburcu olacak” dedi.



“En basta ameliyat olacaktim ama çok korkutuldum”

Hatay’da yaklasik iki yil önce sahdamari tümörüne yakalandigini belirten Nuray Enecür Gözet ise doktorlarin korkutmasi üzerine ameliyattan kaçtigini vurgulayarak, “En basta ameliyat olacaktim ama çok fazla korkutuldum. ‘Felç kalirsin, ses kisikligi olur’ diye birçok seyden dolayi korktum ve ameliyattan kaçtim. Istanbul dediler, Ankara dediler. Daha sona yine bir arastirma içerisine girdim. Çünkü son derece rahatsizliklarim artmisti. Bayilma hissi, ses kisikligi ve ellerimde titremeler gibi. Daha sonra Halil hocamizin ismini internette gördüm. 300’ü askin glomus tümörü ameliyati yapmisti. Normalde bir doktor ömrü hayatinda 2 ya da 3 kez görebiliyordu. Beni buraya getiren en büyük sebeplerden biri ise Halil hocam bana ‘korkma gel’ dedi.

Bende korkmayacagim, gidecegim dedim ve buralara kadar geldim. Su anda sagligima kavustugum için çok mutluyum” ifadelerini kullandi.

“Halil Hoca Türkiye’nin çok büyük bir degeri”

Porf. Dr. Halil Basel’in Türkiye’nin çok büyük bir degeri olduguna dikkat çeken Gözet, “Bu hastaliga yakalanan vatandaslar kesinlikle korkmasinlar. Bu hastanede Halil hocadan personeline kadar herkes o kadar iyi o kadar güzel ki anlatamam. Bu sekilde göründügüme bakmayin çok mutluyum ve çok iyiyim. Halil hocama tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA