Edirne'de Hollandali Baron 'Wanted' Afisiyle Araniyor

Türkiye’de yasadigi iddia edilen ’Hollandali’ uyusturucu baronunun; Edirne cadde ve sokaklarina "wanted/araniyor" ibaresiyle asilan afislerinde, bulana 300 bin euro ödül verilecegi yaziyor.

Edirne'de Hollandali Baron 'Wanted' Afisiyle Araniyor
Istanbul narkotik polisinin geçtigimiz aylarda kara para aklayanlara yönelik 5 ilde düzenledigi operasyonun; uyusturucu baronu olarak Avrupa’nin en çok aranan isimlerinden biri olan ve Hollanda basininin Türkiye’de yasadigini öne sürdügü Joseph Johannes Leidekkers’in baglantilarina yönelik oldugu ögrenildi. Edirne cadde ve sokaklarina "wanted/araniyor" ibaresiyle asilan afislerde bulana da 300 bin euro ödül verilecegi belirtildi.

Daha önce yapilan teknik ve fiziki takiplerin ardindan para trafiginin basinda, Hollanda ve Belçika tarafindan 200 bin dolar ödülle aranan Joseph Johannes Leidekkers’in oldugu ve Avrupa’da uyusturucu satisindan elde edilen gelirin, Naci Y. üzerinden Türkiye’de aklandigi bilgisine ulasildigi ögrenildi. Yurt disinda yasadigi ve uyusturucudan elde edilen milyarlarca liralik kara paranin aklanmasinda kilit rol aldigi ögrenilen Naci Y. yapilan operasyonda yakalanamadi. Ancak kardesi gözaltina alinirken, operasyonda çok sayida kripto telefon da ele geçirildi. Polis ekiplerinin kripto telefonlarla ilgili çalismasi devam ediyor.

Evinde yüklü para yakalanmisti

Öte yandan Hollanda polisinin geçtigimiz aylarda Rotterdam ve Antwerp limanlari üzerinden kokain kaçakçiligi yaptigi öne sürülen Joseph Johannes Leidekkers’in babasinin evine operasyon düzenlendigi 140 bin euro degerinde iki saat ve lüks esyalar ele geçirildigi ögrenildi. 31 yasindaki Joseph Johannes Leidekkers’in 68 yasindaki babasinin o operasyonda tutuklandigi ortaya çikmisti.

Vatandaslar afisi okuyorlar

Sehrin en islek olan Saraçlar Caddesi’nde asilan afisi gören vatandaslar dikkatli olarak bakiyorlar. Her gün binlerce kisinin gördügü afiste belirtilen ve dudak uçurtan rakam olmasindan dolayi dikkat kesildikleri görüldü.



"Bu parayi ben bulsam araba alirim"

Araniyor afisini gören Metin Barmanbay, "Buraya afis asmislar, ödül rakami da çok iyi 300 bin euro. Benim istedigim arabanin para degeri. Millet buradan kaçmaya çalisiyor, o da burasi sinir sehri oldugu için bu afisi buraya asmislardir" dedi.

Vatandaslardan Emine Saraç, "Bu adami neden ariyorlar anlamadim ama 300 bin euro ödül konulmus, degisik bir durum ama görürsem çok iyi olur" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA