Doga Kampi Ilk Misafirlerini Agirladi

Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin çocuklari ekran basindan kaldirip tabiatla bulusturan doga kampi Zeytinpark’ta basladi.

Doga Kampi Ilk Misafirlerini Agirladi
Muratpasa Belediyesi, 2 milyon 630 metrekare genisligiyle Türkiye’nin bir sehir merkezindeki en büyük yesil alani Zeytinpark’ta 3’üncü kez doga kampi etkinligi gerçeklestiriyor. Sosyal Firsat Esitligi ve Teknoloji Okuryazarligi Gelistirme Dernegi ve Ata Doga Izcilik Gençlik Spor Kulübü is birligiyle gerçeklesen kamp egitimlerinde MAKSAT ve PARS arama kurtarma dernekleri yer aliyor.

10-15 yasa yönelik düzenlenen kampin ilk haftasinda 23 çocuk yer aldi. Çocuklar kampa çadirlarini kendileri kurarak basladi.

Kamp tanitimi, kurallari, toplanma bölgeleri ve yangin egitimlerinin verilmesiyle baslayan kamp, afet türleri ve afetlere hazirlik egitimleriyle devam etti. Ilk aksam yemeginin ardindan ise kamp alani ve çevresinde hafif tempo yürüyüs yapildi. Bitki örtüsü ve endemik bitkiler hakkinda bilgiler verildi.

Çocuklar aksam ise kamp atesinin etrafinda toplandi. 23.30’da çadirlarda ilk uykuya geçildi.

Kampin 2’nci günü kisisel temizligini kahvaltisini yapan çocuklar temel ilkyardim ve hijyen egitimi, iple tirmanis egitimi, dogada kontrollü ates yakma ve kamp yemekleri egitimi, pusula ve harita egitimi, dogada hayatta kalma egitimi ve uygulamali arama kurtarma egitimlerini aldi. Egitimler MAKSAT ve PARS arama kurtarma ekipleri tarafindan verildi.

Egitimlerin ardindan ise çocuklar spor ve zeka oyunlari oynadi. Kampin 3’üncü günü de kahvalti, temizlik, çadir toplama islemlerinin tamamlanmasiyla kamptan ayrildi.

Çadir, uyku tulumu gibi temel kamp malzemelerin belediye tarafindan ücretsiz karsilandigi kamp, her hafta yeni ögrencilerle 8 hafta boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA