Denizli Büyüksehir Ile Çocuklar Bilime Yolculuk Yapti

Denizli Büyüksehir Belediyesi, “Denizli Bilim Merkezi Ile Bilime Yolculuk” projesi kapsaminda 17 ilçeden bin ögrenciyi agirladi. Denizli Bilim Merkezi’ndeki atölyelerde yenilikçi düsünme becerilerini gelistiren çocuklar gün boyu eglenceli zaman geçirdi.

Denizli Büyüksehir Ile Çocuklar Bilime Yolculuk Yapti


Denizli Büyüksehir Belediyesi, kent merkezi disindaki 17 ilçedeki 7-14 yas arasi ögrencileri kapsayan “Denizli Bilim Merkezi Ile Bilime Yolculuk” projesi düzenledi.

Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin ikinci katinda bulunan Denizli Bilim Merkezi’nde gerçeklestirilen proje 8-16 Temmuz tarihleri arasinda yapildi. Ögrencilerin yenilikçi düsünme becerilerini gelistirmeleri ve tatilde eglenceli zaman geçirmeleri için düzenlenen program kapsaminda 17 ilçeden bin ögrenci agirlandi. Gün boyu egitici etkinliklere katilarak eglenceli zaman geçiren çocuklar Denizli Bilim Merkezi’nde bulunan Temel Bilimler, Matematik, Uzay ve Havacilik, Tasarim ve Robotik Kodlama atölyelerini deneyimledi.

Uzayin derinliklerini kesfettiler

Günlük olaylara bilimsel bir bakis açisiyla yaklasabilmeyi amaçlayan atölyelerde keyifli zaman geçiren çocuklar daha sonra planetaryumda günesin, yildizlarin, gezegenlerin ve diger gök cisimlerini izleyerek uzayin derinliklerini kesfetti. Mars’a yolculuk ve Mars’ta yasam ile ilgili bilgi edindikleri “Mars’la Yüzlesme” sergisini de ziyaret eden çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi.
Kaynak: İHA