BUÜ'de Mezun Sayisi 300 Bini Geçti

Türkiye’nin en köklü yüksekögretim kurumlari arasinda yer alan Bursa Uludag Üniversitesi’nden (BUÜ) mezun olanlarin sayisi 300 bini geçti. Önümüzdeki sene 50. kurulus yildönümünü kutlamaya hazirlanan üniversiteden sadece 2023-2024 yilinda mezun olan ögrenci sayisi 10 bin oldu.

BUÜ'de Mezun Sayisi 300 Bini Geçti
BUÜ’de mezuniyet törenleri tamamlandi. Enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarin ayri ayri gerçeklestirdigi törenlerde 2023-2024 akademik dönemi sonunda diploma almaya hak kazanan toplam 10 bin ögrenci mezun edildi. 12 Haziran’da baslayan ve 12 Temmuz’da tamamlanan törenlere üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel, kent yöneticileri ile mezun ögrencilerin aileleri katildi.

Istihdama önemli katki

Mezuniyet törenlerine katilmaya özen gösteren BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, yaptigi konusmalarda ögrencilere yeni hayatlarinda basarilar diledi. Akademik ve bilimsel altyapiyi gelistirmenin yani sira gençlere en iyi sekilde egitim vermeye özen gösterdiklerinin altini çizen Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Türkiye’nin en yogun ögrenci nüfusuna sahip üniversiteleri arasinda yer aliyoruz. Sadece meslek yüksekokullarimizda 20 binden fazla ögrenci bulunuyor. Fakültelerimiz, enstitü ve yüksekokullarimizi da buna dâhil ettigimizde toplam 70 bin gencimize egitim-ögretim hizmeti veriyoruz. Ögrencilerimiz bizim için son derece büyük bir önem tasiyor. Onlara en iyi egitimi vermek, mezuniyet sonrasindaki hayatlarina en güçlü sekilde hazirlamak için çabaliyoruz. Gençlerimiz mezuniyet sonrasinda is dünyasinda ciddi bir ragbet görüyor. Istihdam konusunda sadece Bursa’da degil, ülke genelinde de kendilerine büyük bir ilgi oluyor. Sanayi basta olmak üzere onlarda meslek dalinda gençlerimiz bu üniversiteden mezun olmanin avantajini yasiyor. Her birine yeni hayatlarinda basarilar diliyorum. Yollar açik olsun” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA