BUSMEK Ögrencilerinden Radyo Tiyatrosu

Bursa Büyüksehir Belediyesi Sanat ve Meslek Egitim Kurslari (BUSMEK) diksiyon bölümü ögrencileri, Anadolu Atesi Radyo Tiyatrosu ile Kurtulus Savasi’nin atmosferini ve Türk halkinin isgale karsi direnisini etkileyici bir dille anlatti.

BUSMEK Ögrencilerinden Radyo Tiyatrosu
Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüsen BUSMEK, hayat boyu ögrenme felsefesiyle toplumun tüm kesimlerine yönelik egitimlerini sürdürüyor. BUSMEK bünyesindeki diksiyon bölümü ögrencileri de anlamli bir etkinlige imza atti. Anadolu Atesi Radyo Tiyatrosu ile Kurtulus Savasi’ni ve Türk halkinin direnisini anlatan ögrenciler, profesyonel diksiyon ve seslendirme becerilerini kullanarak unutulmaz bir deneyim yasama imkâni buldu. Kurtulus Savasi’nin atmosferini basariyla aktaran ögrenciler, dinleyenlere duygu dolu anlar yasatti.

Radyo tiyatrosu, Sefika ve Memduh Bey’in Sultanahmet Meydani’ndaki bir mitinge katilimiyla basliyor. Halide Edip Hanim’in coskulu konusmasi ve kalabaligin "Yemin ediyoruz!" haykirislari, Kurtulus Savasi’nin ruhunu yansitiyor. Fakat bu vatansever gösteri, isgalci Ingiliz subaylarinin Memduh Bey’i tevkif etmesiyle gölgelenir. Sefika, umudunu agabeyi Suphi’ye baglar ve onun Memduh Bey için bir seyler yapabilecegini düsünür.
Kaynak: İHA