Ari Zehrinin Yaslanma Karsiti Etkileri

Ari zehrinden olusturulan kremin, yaslanma ve kirisiklik karsiti oldugu bildirildi.

Ari Zehrinin Yaslanma Karsiti Etkileri
Düzce Üniversitesi Biyoloji Anabilim Dali’nda yaptigi doktora tez çalismasinda ari zehri, Anadolu propolisi, bal, balmumu ve ari sütü içeren bir cilt bakim ürünü gelistirilmesi amaçlandigini söyleyen BEE’O ApiBeauty Kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Asli Elif Tanugur Samanci çalismada, ari zehri, propolis ekstresi, bal ve ari sütü içeren prototip krem formülasyonu gelistirildigini bu kremin cilt pürüzsüzlügü, besleme hissi, nemlendirme, cilt tonu ve aydinlik görünüm ve cilt kirisikliklari üzerine etkileri de bir panel testi ile incelendigini söyledi.

Samanci, "Yapilan bu bilimsel çalisma, 33-70 yas arasi saglikli gönüllü kadinlar ile gerçeklestirilmistir. Çalismanin sonucunda, krem uygulamasinin cildi ipeksi pürüzsüz hale getirdigini, nemlendirmeye katkida bulundugunu, cildi aydinlattigini ve besledigini, cilt tonunu esitledigini, kirisikliklarin görünürlügünü azalttigini, cilt elastikiyetini iyilestirdigini ve kirisikliklari yumusattigini göstermistir. Ayrica, ari zehri içeren ürünlerin yaslanma karsiti etkileri gönüllüler tarafindan yüzde 90’in üzerinde basarili olarak dogrulanmistir.”

Ari zehrinin kas ve eklem agrilarindan sedef ve egzama gibi cilt rahatsizliklarina kadar birçok alanda etkili oldugunu, tedaviye de dogal bir takviye seçenegi sundugunu kaydeden Samanci, “Sinir sistemi hastaliklarindan kalp ve damar hastaliklarina, kas ve eklem rahatsizliklarindan cilt hastaliklarina kadar birçok alanda olumlu etkileri ortaya konulan ari zehri, özellikle cilt sorunlarinda da oldukça faydali. Özellikle, selülit tedavisine destek olarak kullanilan ari zehri, yara iyilesmesine yardimci , sedef, egzama ve atopik dermatit gibi cilt hastaliklarinda iyilestirici etkileri ile biliniyor" dedi.

Kaynak: İHA