Antalya Büyüksehir Belediyesi Saglik Merkezi'nde Sosyal Güvence Aranmaksizin Saglik Hizmeti

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin 2021 yilinda Kepez ilçesinde açtigi saglik merkezi, ücretsiz sünnet klinigi, agiz ve dis sagligi poliklinigi ile psikoloji klinigi ile evde saglik ve evde bakim hizmetleri sunuyor. Sosyal güvence aranmaksizin vatandaslarin ücretsiz olarak yararlandigi merkezden bu yilin ilk 6 ayinda toplam 5 bin 284 kisi hizmet aldi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Saglik Merkezi'nde Sosyal Güvence Aranmaksizin Saglik Hizmeti
Kepez’de bulunan Antalya Büyüksehir Belediyesi Saglik Merkezi’nin sagladigi genis kapsamli hizmetler, vatandaslara saglik ihtiyaçlarini karsilamada önemli bir kolaylik sagliyor. Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2021 yilinda açilan Saglik Merkezi, saglik hizmetlerini vatandasa ücretsiz sunuyor. Merkeze basvuran vatandaslar, agiz ve dis sagligi, sünnet klinigi, psikolog klinigi ve evde bakim hizmetleri gibi hizmetlerden yararlaniyor.

Ilk 6 ayda 18 bin islem

Bu yilin Ocak-Haziran dönemini kapsayan ilk 6 ayinda merkezde 1838’i çocuk toplam 4 bin 364 hastaya 18 bin 4 agiz ve dis sagligi islemi yapildi. Merkezde bulunan Psikoloji Kliniginde ise 157 çocuk, 275 yetiskin olmak üzere 432 kisi ile görüsme saglandi. Sünnet kliniginde ise toplamda 488 çocugun sünnet islemi gerçeklestirildi.

Bu hizmetler sayesinde saglik merkezi, Kepez ilçesinde ve çevresinde yasayan vatandaslar için vazgeçilmez bir saglik duragi haline geldi.

Okullarin kapanmasiyla birlikte merkezdeki sünnet kliniginde yogunluk yasaniyor. Sünnet kliniginde gerçeklestirilen hizli operasyon ve tedavi süresi ile sünnet olacak çocuklara ve ailelerine güler yüzlü bir hizmet saglaniyor. Oglunu sünnet ettirmek için gelen baba Mustafa Kaval da Antalya Büyüksehir Belediyesi Saglik Merkezi’ndeki sünnet kliniginden yararlananlar arasinda. Güler yüzlü hizmet aldigini belirten Kaval, “Burayi bir arkadasim tavsiye etti. Randevu aldiktan sonra çocugumuzu sünnet için geldik. Hep güler yüzle davranildi. Çok memnun kaldik” dedi.

Kaynak: İHA