3 Bin Dönüme Domates Eken Üretici Vatandaslara Seslendi Açiklamasi ''Gelin Tarladan 8 Liraya Alin''

Elazig’da 3 bin dönüm alana domates eken Erhan Arikbogan hasada basladi. Pazarda fiyatlarin 25 ile 30 lira arasinda oldugunu dile getiren Arikbogan, vatandaslara seslenerek, ’’Gelin tarladan 8 liraya alin’’ dedi.

3 Bin Dönüme Domates Eken Üretici Vatandaslara Seslendi Açiklamasi ''Gelin Tarladan 8 Liraya Alin''
Elazig’a 20 kilometre uzaklikta bulunan Alatarla köyünde 3 bin dönüm alana domates eken Erhan Arikbogan hasada basladi.

Yüzlerce isçiyle hasat yapan Arikbogan, tonlarca domatesi yurtiçi ve disina göndererek ekonomiye can veriyor. Arikbogan, ihracatin yani sira tarlasini Elazigli vatandaslara da açiyor. Domates fiyatlarinin pazarda 25 ile 30 lira arasinda degistigini dile getiren Arikbogan, vatandaslara seslenerek, ’’Gelin elinizle tarlada toplayin, 8 liraya alin’’ diye konustu.

Durumdan haberdar olan bazi vatandaslar, hasadin ilk gününde giderek tarladan elleriyle domates topladi.

’’Gelsinler burada ucuza ev, kendileri toplayip gitsinler’’

Üretici Erhan Arikbogan, ’’Ilk hasadimiza basladik. 3 bin dönümde domates ektik. Ilk hasadimizi da iki gün içinde çikaracagiz. Görüldügü üzere aileler buraya gelebiliyor. Kendileri topluyorlar. Manavdan veya baska yerden pahali alacaklarina gelip burada tarladan alsinlar. Manavda domatesin kilosunu 25 liraya aliyorlar. Buraya gelip kendi elleriyle 8-9 liraya alabilirler. 200 liraya 4-5 kilogram domates alacaklarina, gelip o parayla 2-3 kasa domates alabilirler. Bizim amacimiz, milletimize ve ülkemize faydali olmak. Burada 30’a yakin aile var. Hasada basladigimizda 700, bazen de 900 kisi burada çalisiyor. Elazig halki firsatçilara bakmasin. Gelsinler burada ucuza ev, kendileri toplayip gitsinler. 8 liraya domates almak varken, neden 30-40 liraya aliyorlar. Bizim iki sikintimiz var. Biri içme suyu’’ seklinde konustu.



’’Domatesin kilosu 30 liraydi, biz burada kilosunu 8 liraya aldik’’

Tarlaya gelerek domates alan Aydin Karaduman, ’’Sehirden buraya geldik. Kentte domatesin kilosu 30 liraydi, biz burada kilosunu 8 liraya aldik. Evimizin ihtiyacini karsilamak için topladik. Domatesler hem organik hem de lezzetli. Herkesin gelmesini de tavsiye ederim. Tarla sahibi de müsaade ediyor, gelip rahat bir sekilde domates toplayabilirler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA