15 Temmuz Milletin Zaferi, Usak Üniversitesinde Anlatildi

Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde ve kahraman milletimizin onurlu direnisi sayesinde, dünyada esi görülmemis bir cesaret ile Fetullahçi Terör Örgütüne (FETÖ) karsi büyük bir demokrasi zaferine imza attigimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, Usak Üniversitesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandi.

15 Temmuz Milletin Zaferi, Usak Üniversitesinde Anlatildi


Usak Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerde; sehitlerimizin ruhlarina ithafen Kur’an-i Kerim Tilaveti ve Lokma Ikrami, ‘15 Temmuz’ konulu fotograf sergisi, Yönetmen-Yapimci Nazif Tunç ile Oyuncu Ali Nuri Türkoglu’nun katilimiyla ‘15 Temmuz Milletin Zaferi’ konulu panel ve ‘Safak Vakti’ isimli film gösterimi gerçeklestirildi.



Etkinlige, Usak Valisi Dr. Turan Ergün, Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, Sehit Mehmet Çetin’in babasi Hüseyin Çetin, il protokolü, kamu kurumlarinin ve STK’larin temsilcileri, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kenan Tas, Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin, fakülte dekanlari, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler, idari personel, ögrenciler ve çok sayida davetli katildi.

Bu yil ‘Milletin Zaferi’ temasiyla gerçeklestirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sehitlerin ruhlarina ithafen lokma dagitimiyla basladi.

Daha sonra Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alaninda açilan “15 Temmuz’’ konulu fotograf sergisi gezildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan etkinlikte, Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Görevlisi Mehmet Bilal Tiryakioglu tarafindan Kur’an-i Kerim Tilaveti ve Dr. Ögretim Üyesi Nihat Tosun tarafindan sehitlerimiz için Hatim duasi okundu.

‘‘Bagimsizligimizi cani pahasina savunan sehitlerimizin aziz hatirasina sonsuza dek sahip çikacagiz.’’

Farkli siyasi, sosyal ve kültürel görüslerden vatandaslarin bir araya gelerek ortak bir amaç ugruna kenetlendigi 15 Temmuz gecesinin anildigi etkinligin açilisinda konusan Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas “Fetöcü hain darbe girisimine karsi kurtulus mücadelesi verirken topraga düsen tüm kardeslerimizi rahmetle aniyor, bütün gazilerimize saglik ve esenlik diliyorum. Sairin dedigi gibi “Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir. Toprak, eger ugrunda ölen varsa vatandir”. Bu millet size minnettardir. Unutulmamalidir ki bagimsizligimizi cani pahasina savunan sehitlerimizin aziz hatirasina sonsuza dek sahip çikacagiz.” diyerek konusmasina basladi.



“O gece milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdigi mücadele, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük gücünün milletin iradesi oldugunu bir kez daha bütün dünyaya göstermistir.”

Rektör Savas, “15 Temmuz 2016 gecesi, demokrasimize, milli iradeye ve ülkemizin bagimsizligina yönelik gerçeklestirilen hain saldiri, milletimizin birlik ve beraberlik içinde gösterdigi kahramanca direnisle bertaraf edilmistir. O gece, milletimizin tüm fertleri, siyasi görüs, mezhep, etnik köken farki gözetmeksizin tek yürek olmus, vatanini savunmak için meydanlara çikmistir. Bu birlik ve beraberlik, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük gücünün milletin iradesi oldugunu bir kez daha bütün dünyaya göstermistir” dedi.

Prof. Dr. Ekrem Savas konusmasinda su noktalara vurgu yapti: “Sehit ve gazilerimizin fedakarliklari sayesinde, bugün özgür ve bagimsiz bir ülke olarak gelecege güvenle bakiyoruz. Usak Üniversitesi olarak onlarin hatirasini yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak hiç unutmayacagiz görevlerimizden biridir. 15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fetöcü teröristler tarafindan milli iradeye vurulmak istenen darbe, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderligi ve necip milletimizin kahramanca direnisi sayesinde Allah’a hamdolsun ki durdurulmustur. Aziz milletimiz o gece, dünya tarihinde çok az görülen bir sivil direnis örnegi göstermis, bir demokrasi destani yazmistir. Sairin “Siper et gövdeni, dursun bu hayâsizca akin” dedigi gibi; necip milletimiz de gögsünü siper etmis ve bu hayâsizca akini püskürtmüstür.”

‘‘15 Temmuz’u anlamak için, Çanakkale’den Kutü’l Amare’ye, Istiklal Harbimizden Kibris çikarmasina kadar yasadigimiz nice badireleri gözlerimizin önünden geçirmemiz gerekir.’’

Rektör Savas; “15 Temmuz’u anlamak için, Çanakkale’den Kutü’l Amare’ye, Istiklal Harbimizden Kibris çikarmasina kadar yasadigimiz nice badireleri gözlerimizin önünden geçirmemiz gerekir. 15 Temmuz’u anlamak için, darbecilerin basarili olmalari halinde memleketimizi ne hale getireceklerinin farkinda olmak gerekir. Halkimizin destan yazdigi bu tarihi günde, pek çok kahraman da ortaya çikmistir. Bunlardan ikisi vardir ki onlari asla unutmayacagiz: Biri Piyade Astsubay Kidemli Basçavus Ömer Halisdemir ve digeri hemserimiz Mehmet Çetin’dir. Darbe girisimi sirasinda Marmaris’teki çatismada sehit düsen Cumhurbaskanligi koruma polisi Usakli Mehmet Çetin, 15 Temmuz günü hainlere karsi duvar olmus, ser verip, vatan askindan taviz vermemis bir kahramanlik abidesidir. Sehadete ulasacagini bile bile verilen görevi cani pahasina yerine getirmis ve sehit olmustur. Aziz sehidimizin ruhu sad olsun” dedi.



“15 Temmuz, sadece bir direnisin degil, ayni zamanda demokrasimize olan inancimizin, bagliligimizin da bir göstergesi, milletimizin zaferidir.”

“15 Temmuz, sadece bir direnisin degil, ayni zamanda demokrasimize olan inancimizin ve bagliligimizin da bir göstergesidir” diyerek demokrasinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Savas; “Bu anlamli günde, demokrasiyi, hukukun üstünlügünü ve insan haklarini savunmanin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha hatirliyoruz. Milli ve manevi duygularla yogrulmus, evrensel degerlerle barisik, vatan ve bayrak sevgisiyle dolu nesiller yetistirmek hepimizin görevidir. Usak Üniversitesi olarak, 15 Temmuz ruhunu yasatmak ve gelecege tasimak adina üzerimize düsen sorumlulugun bilincindeyiz. Gençlerimize, demokrasiye ve milli iradeye sahip çikmanin önemini anlatmak, onlarin bilinçli ve duyarli bireyler olarak yetismelerine katkida bulunmak en büyük hedeflerimizden biridir. Bu dogrultuda, akademik çalismalarimizi ve sosyal projelerimizi kararlilikla sürdürecegiz’’ seklinde konustu.



Prof. Dr. Savas: ‘‘Sevgili gençler, unutmayin ki, "Vatanini en çok seven, görevini en iyi yapandir.’’

Konusmasinda gençlere de seslenen Rektör Savas sunlari kaydetti: “Sevgili gençler; sizler, ülkemizin gelecegisiniz. 15 Temmuz’da yasananlari unutmamak ve unutturmamak, demokrasimize sahip çikmak, sizlerin en önemli görevlerindendir. Sizlerin, bu bilinçle hareket ederek ülkemizi daha aydinlik yarinlara tasiyacaginiza olan inancimiz tamdir. Unutmayin ki, "Vatanini en çok seven, görevini en iyi yapandir." Bu ilke dogrultusunda, her zaman daha iyiye, daha güzele ve daha dogruya ulasmak için gayret etmeliyiz. Bir millet, simsiki birbirine bagli olmayi bildikçe yeryüzünde onu dagitabilecek bir güç düsünülemez. Sanli 15 Temmuz mücadelesi bunun en son örnegidir. 15 Temmuz’u unutmadik, unutmayacagiz, unutturmayacagiz” dedi.



Usak Valisi Dr. Turan Ergün ise yaptigi konusmada; “Biz de o gün Ankara’da karanlik geceyi en yogun sekilde yasayanlardandik. FETÖ ve onun destekçileri tarafindan Türk milletinin varligina ve bagimsizligina karsi yapilan bu hareket, bu eylem, bu darbe girisimi, inanin bu millete tuzak kurmak isteyenlerin ne ilk oyunu ne de son oyunu olacaktir. Bizim yapmamiz gereken tarihini bilerek, tarihinden ders alarak bu tür eylemlerin olabilecegini buna karsi millet olarak her zaman uyanik olmamiza hafizamizdan çikarmamak. Milletimiz Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in meydanlara inin çagrisiyla canini, kanini, malini hiçbir seyini düsünmeden evlerini terk edip sokaklara çikti. Sokaklarda tanklarin, silahlarin önüne çirilçiplak, sadece yumruguyla, sirtina doladigi ay yildizli bayragiyla çikip o tanklari, o toplari durdurmayi basardi. 251 sehit verdik binlerce gazimiz canlarini siper etti. Iste o gece sehadet serbeti içenlerden birisi olan Cumhurbaskanligi korumasi Usakli hemserimiz rahmetli Mehmet Çetin’in babasi Hüseyin Amca’da su an aramizda. Usaklilar, Cumhuriyet’in kurulusu döneminde iki yil isgal altinda yasamis bir il olarak isgalin ne oldugunu iyi bilir. Bu topraklarin nasil kuruldugunu ve nasil korunmasi gerektigini de iyi bilir. Bu topraklari korumak için cani pahasina gerekirse yerine getiren Usak, Milli Mücadele döneminde yetistirdigi kahramanlariyla milli mücadelenin kazanilmasinda önemli dönüm noktalarindan birisi olmustur. Aziz Milletimiz, kaniyla, caniyla bu hain girisimi durdurmayi basararak tüm dünyaya bir kahramanlik örnegi daha gösterdi. Onun için diyoruz ki unutmamaliyiz, unutturmamaliyiz. Sayin Cumhurbaskanimizin da dedigi gibi 80 yil geçse de ayni tazeligiyle dimaglarda kalmali. Çünkü ancak öyle uyanik oluruz, uyanik kaliriz” dedi.



Panelin ardindan, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca desteklenen, darbe girisimi sirasinda Çengelköy ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde yasananlara odaklanan ve milletimizin ortaya koydugu kahramanca mücadeleyi beyaz perdeye tasiyan ‘Safak Vakti’ adli filmin gösterimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA