Vatandaslar 15 Temmuz'un 8. Yil Dönümünde Sekapark Uçurtma Tepesi'ni Doldurdu

KOCAELI – Demokrasi ve Milli Birlik Günü anisina hain darbe girisiminin 8. yil dönümü programi coskuyla Kocaeli Sekapark Uçurtma Tepesi’nde gerçeklesti. Programa binlerce vatandas katildi.

Vatandaslar 15 Temmuz'un 8. Yil Dönümünde Sekapark Uçurtma Tepesi'ni Doldurdu
15 Temmuz Hain darbe girisiminin 8. yil dönümünde Kocaeli Sekapark Uçurtma Tepesinde Kocaeli Valiligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan organize edilen program, büyük bir katilimla gerçeklesti. Program kapsaminda, 15 Temmuz gecesi yasanan olaylari anlatan belgesel gösterimi yapildi ve o geceyi unutmamak adina duygusal anlar yasandi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, askeri erkan, milletvekilleri, il ve ilçe protokolü, gaziler ve binlerce vatandasin katildigi törende birlik ve beraberlik mesajlari ön plandaydi. Saygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasiyla program basladi.

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in halka seslenisi canli olarak Uçurtma Tepesi’nde dinlendi.

"Daha önce tarihte çok az görülmüs bir örnek gerçeklesti"

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin etkinlikte yaptigi konusmada, "Milletimizin aziz evlatlari, o gece sanki siyahla beyazi, nasil ayirt etmek mümkünse en ufak bir tereddüte yer birakmaksizin hemen durumu fark ederek bu hainlerin karsisinda durmaya basladilar. Daha önce tarihte çok az görülmüs bir örnek gerçeklesti. Ve hainler de gerçekten inanilmaz bir sekilde saskindilar. Ne oluyor, bunlar ne yapiyor diyorlardi. Tanklarin uçaklarin üstüne dogru nasil yürünür diyorlardi. Ama hesaplarin üstünde bir hesap vardir. Onlar hile yaparlar. Ama tüm hilelerin üstünde o hileleri yerle bir edecek, bir de kader vardir. Göklerden gelen bir karar vardir. Iste o gece bu milletin damarlarindaki asil kan ve yüreklerindeki iman ile akla karayi birbirinden çok net sekilde tereddütsüz bir sekilde ayirt ettiklerini ve tanklarin karsisina iman dolu gögüsleriyle dikildiklerini gördük." dedi.



"Milletimiz tüm varligi ile gözünü budaktan sakinmadi"

Etkinlikte konusan Ak Parti Kocaeli Millet Vekili Sadettin Hülagü, "Milletimiz tüm varligiyla gözünü budaktan sakinmadan, ülke sevgisi, imani ve demokrasiye olan inanciyla tanklarin, uçaklarin ve silahlarin önüne adeta siper olmus, bir adim dahi geri atmamistir. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan ne kadar gurur duysak, bu serefi gögsümüzde bir madalya gibi tasisak azdir. Böylesine bir direnisin tarihte, ne bir benzeri, ne de örnegi vardir. Istiklal sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un sözlerinde belirttigi gibi Asim’in nesli diyordum ya, nesilmis gerçek. Iste çignetmedi namusunu, çignetmeyecek. Evet, bu nesil çignetmedi namusunu, Allah’a bin sükürler olsun. Siper et gögsünü Dursun bu hayasizca akin dizelerindeki gibi, gögsünü tarihin en hayasiz ve en acimasiz akinina siper eden, binlerce yildir bu topraklarda Muharrem ayi içerisinde, mazluma can, zalime Zülfikar olan, gerektiginde tankin önüne bedenini siper eden, uçak ve helikopterlerin hedefi oldugu halde bir adim dahi geri atmayan, gözünü kirpmadan fedai can eden Anadolu’nun yigit evlatlarina, onlari bu ruh ve asaletle, asaletle yetistiren tüm ebeveynlere ve gönül sultanlarina binlerce selam olsun." ifadelerini kullandi.

"Sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi huzur ve saygiyla yad ediyorum"

Sehit ve gazileri anan Vali Seddar Yavuz, "Aziz Türk milleti dün de bugün oldugu gibi hür bagimsiz ve aydinlik yarinlara dogru Türkiye vizyonuyla emin adimlarla ilerlemeye devam edecektir. Bu vesileyle 15 Temmuz’un yil dönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi saglayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpleri iman ve ülke sevgisi olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve bütün mukaddes degerler ugruna canlarini feda eden tüm sehitlerimizi, aramizdan ayrilan kahraman gazilerimizi bir kez daha huzur ve saygiyla yad ediyorum." diye konustu.

Kaynak: İHA