Sorgum Sudan Otu Melezi, Pazar'da Yem Bitkisi Alternatifi Olacak

Pazar Tarim ve Orman Müdürlügü’nün yüzde 75’i hibeli destek programiyla Taslik köyü sakinlerinden Seyfi Yatkin’a teslim edilen sorgum sudan otu melezinin ilk yesil ot hasadi yapildi.

Sorgum Sudan Otu Melezi, Pazar'da Yem Bitkisi Alternatifi Olacak
Sulanabilir arazilerde ekilmek üzere yüzde 75 hibeli olarak sorgum sudan otu melezinin hasadina baslandi. Pazar Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Taslik köyü üreticilerinden Seyfi Yatkin’a teslim edilen sorgum sudan otu melezinin ilk yesil ot hasadi yapildi. Yem bitkisi yetistiriciligine alternatif olarak Nisan ayinda ekimi gerçeklestirilen sorgum sudan otu melezinin ilk yesil ot biçimini Pazar Ilçesi Tarim ve Orman Müdürü Emre Kapar ve teknik personelle yerinde gördü.

Hasatla ilgili açiklama yapan Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Emre Kapar; “Pazar tariminda ilk kez ekimi gerçeklestirilen sorgum sudan otu melezinin birden fazla biçim yapilmasi, yüksek verime sahip olmasi, özellikle yabani hayvan zararinin olmamasi sebebiyle Pazar tariminda slajlik yem bitkilerine alternatif olarak üretimde yerini alacagini tahmin ediyoruz” dedi.

Yesil ot hasat islemini yapan üretici Seyfi Yatkin ise, bu ekilisten dolayi çok memnun olduklarini belirterek; “Ortalama 4 tona yakin yesil ot verimi aldik. Ekimde 2 kg tohum kullandik. Buna ragmen aldigimiz verimden çok mutlu olduk. Ilk biçimini yaptigim arazide kisa zaman sonrasinda yeni filizlerin çiktigini gördüm. Bugday hasadini gerçeklestirdigim arazide ikinci ürün olarak ekimini yaptim. Hayvanlara yem olarak verdigim sorgum sudan otunun süt veriminde ciddi artisa neden oldu. Hayvanlar severek istahla yiyor. Bundan dolayi da çok mutlu oldum. Ilçe Tarim Müdürlügü çalisanlarina destek, takip ve ilgilerinden dolayi çok tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA