Ordu'da Taze Findik Tezgahlarda Açiklamasi Kilosu 100 TL

Ordulu üreticiler, Karadeniz Sahil Yolu kenarlarinda kurduklari tezgahlarda yas findigin kilogramini 100 liradan satisa sunmaya basladi.

Ordu'da Taze Findik Tezgahlarda Açiklamasi Kilosu 100 TL
Ordu’da sahil kesimlerinde findik hasat sezonuna yaklasik 2 hafta kalirken, tezgah üzerine dalindan topladiklari yas findigi koyan üreticiler, genellikle gurbetçiler ve turistlere satis yapiyor. Günlük kimi zaman 40 kilo satis yaptiklarini söyleyen üreticiler, satislarin geçen yillara göre düsük oldugunu belirterek, gün boyunca satis için beklediklerini belirttiler. Yas findigin kilogramini 100 liradan satan üreticilerin bu yilki sezondan fiyat beklentileri yüksek.

“Taze sekilde satmaya çalisiyoruz”

Yol kenarinda findik satisi yapan Coskun Çarkçi, “Sezon basi oldugu için talep az ama ileride talep artacaktir. Fiyatlar su anda 100 TL, alim gücü az oldugu için uyguna vermeye çalisiyoruz. Genellikle il disindan gelenler, gurbetçiler ve tir soförleri findik aliyorlar. Bizim findigimiz erken olgunlasiyor, bunu bu sekilde satmazsak zaten 10 gün sonra düser ve ziyan olur. Bu nedenle günlük taze olarak satmaya çalisiyoruz. Insallah bu yil taban fiyat iyi olur ve üreticinin de yüzü güler” diye konustu.



“Fiyat beklentimiz yüksek”

Nuray Çarkçi isimli findik saticisi da yoldan geçenler için satis yaptiklarini söyledi.

Bu sekilde yaptiklari satis ile fazla kar elde ettiklerini belirten Çarkçi, “Su anda 100 liradan satiyoruz ama bana göre en az 200 TL olmasi lazim” seklinde konustu.

Findik satin alan Abdullah Görgüç ise, “Tatil için geçis güzergahimizda taze findiklari gördük. Ordu’nun findiklarinin meshur oldugunu da biliyoruz. Igdir’dan gelip Istanbul’a gidiyoruz, taze findigin da tam mevsimi oldugu için satin aldik” ifadelerine yer verdi.

Bursa’da yasayan ve Giresun’dan memleketine dönen Ibrahim Dag isimli yolcu da taze findik görünce satin almak istediklerini ve tadini begendiklerini belirtti.

Kaynak: İHA