Bolu Belediyesi 5 Yeni Taksi Plakasini Ihaleye Çikardi Açiklamasi 'Ne Kadar Çok Plaka O Kadar Çok Huzursuzluk'

Bolu Belediyesi, ihaleye çiktigi 5 yeni taksi plakasini, 5 milyon 50 bin lira ile kendi sirketi Bolu Bel A.S.’ye satti. Bolu’daki taksi soförleri ihaleye, “Ne kadar çok plaka o kadar çok huzursuzluk” diyerek tepki gösterdi.

Bolu Belediyesi 5 Yeni Taksi Plakasini Ihaleye Çikardi Açiklamasi 'Ne Kadar Çok Plaka O Kadar Çok Huzursuzluk'
Bolu Belediye Baskanligi tarafindan 5 yeni taksi plakasinin satisi için ihale açildi. Ihale Bolu Belediyesi Hizmet Binasi Encümen Toplanti salonunda, Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Ekrem Serin baskanliginda gerçeklesti. Toplantiyi Bolu’daki soför esnafi da salon disinda takip etti. 5 taksi plakasi için 4 milyon 250 bin lira muhammen bedel belirlenen ihaleye sadece Bolu Belediyesine bagli sirket olan Bolu Bel. A.S. teklif verdi.

“5 milyon 50 bin lira KDV olarak neticelendirdik”

Tek firmanin katildigi ihale bilgilendirme yapan Serin, “Tek bir firmanin katildigi, sartlarini yerine getirdigi, dosyasini açtik encümen üyelerinin huzurunda. Rakam 4 milyon 250 bin arti KDV’imis, muhammen bedel. Burada arkadaslarimizla da görüsmemizde 5 milyon 50 bin lira, arti KDV olarak ihaleyi neticelendirdik” dedi.



Bolu’da hizmet veren taksi soförleri, ihalenin gizli tutuldugu ve kentin daha fazla taksiye ihtiyaci olmadigi gerekçesiyle ihaleye tepki gösterdi. Encümen toplanti salonu önünde ihalenin sonuçlanmasini bekleyen taksi soförleri, Bolu’daki taksi sayisinin yeterli oldugunu aktardi.

Taksici esnafi ayaklandi

Ihaleye karsi çikan taksi soförleri basin açiklamasi yapti. Kendi fikirlerinin alinmadigini aktaran taksi soförü Semih Koç, “Bizim taksi duragimizda on bir tane araç var. Diger taksi duraklarinda alti yedi tane araç var. böyle bir gereksinime duyuluyorsa bize gelip de bir toplanti yapilarak bunlari nasil bir iyilestirme yapilmasi gerektigi konusunda hiçbir fikrimiz alinmiyor. Biz bu trafigin yaya trafigi de olmak üzere araç trafigi de olmak üzere yükünü çekiyoruz. Gerektigi yerde trafik konusunda, gerektigi yerde müsterilerimizin sikintilarin oldugu eksiklerin oldugu söylenildigi biz bu konu bilgiye hakimiz niçin bizleri hiç fikrimiz alamiyor toplantiya çagrilmiyor? O zaman taksilerinizi hepsini çekelim belediye önüne karar versinler” dedi.



“Evine ekmek götüremeyen taksici arkadaslarimiz var”

Bolu’da taksicilerin yeterince kazanamadigini belirten Kenan Baskan ise, “Bolu Belediyemiz apar topar bir taksi plakasi ihalesi yapmaya kalkismis. Bolu’da yirmi bes otuz tane her durakta satilik, isini yapamayan evine ekmek götüremeyen taksici arkadaslarimiz var. Su anda satilik plakalarimiz epey yogunlukta. Plaka ihtiyaci olanlar bu arkadaslarimizdan almasini talep ediyoruz. Ihale yapilmasini asla istemiyoruz. Bolu’ya taksi plakasi fazla... Bolu’nun en uzak yeri olan Dag Kent’ten dahi taksi çagirdiklarinda on dakikada taksi hizmetini vereceklerdir, herhangi bir yere taksi duragi açilmasi bir anlami yok” ifadelerini kullandi. Devaminda ise taksici esnafi, “Ne kadar çok plaka, o kadar çok huzursuzluk demek” diyerek tepki gösterdi.
Kaynak: İHA