Ardahan'da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri

Ardahan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayisiyla etkinlikler düzenlendi.

Ardahan'da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri
15 Temmuz Hain Darbe Kalkismasinin 8. yil dönümünde, “15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programi Ardahan’da çesitli etkinliklerle gerçeklestirildi.

Milli Egemenlik Meydaninda ki tören saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasiyla basladi.

Kuran-i Kerim okunarak devam eden programda Sehitler için dua edildi. Daha sonra Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in halka seslenisi canli olarak katilimcilara izletildi, ardindan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek tarafindan 15 Temmuz Sehitleri Sancak Kosusunun starti verildi.

Burada günün anlam ve önemine iliskin konusan Vali Hayrettin Çiçek, Türk Milletinin 15 Temmuz gecesi destan yazdigini ifade ederek sunlari söyledi: ’’Ser odaklari maalesef ülkemizi bir karanliga sürükleyip batili güçlerin sömürgesi haline getireceklerdi. Fakat hesap edemedikleri birtakim husular vardi. O da suydu; Türk milletinin istiklale ne kadar asik oldugunu, istiklale ne kadar sevdali oldugunu, istikbalde vatanini, dinini ve bayragini nasil muhafaza edecegini hesap edemediler. Tabi sunu da hesap edemediler, her ne kadar darbe girisimi Türk silahli kuvvetlerinin, emniyet teskilati ve jandarma teskilatinin içerisindeki bir kisim hainler marifetiyle gerçeklestirilmeye çalisilsa da bu ülkenin, bu milletin kahraman askerleri, kahraman polisi, kahraman jandarmasi ve çok daha önemlisi kahraman Türk milletinin iradesiyle basariya ulasamadilar’’ dedi.

Programa, 25’inci Hudut Tugay Komutani Tuggeneral Mehmet Cihanoglu, Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, MHP MYK üyesi Taskin Özdemir, MHP il Baskani Turgay Mert, AK Parti Il Baskani Ersin Yilmaz, Ardahan Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Karabulut, Il Emniyet Müdürü Gökalp Sener, diger ilgililer, sehit aileleri, gaziler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA