Tunceli'de Doga Harikasi Krater Gölüne Gezi

Tunceli’de, onlarca kisinin katilimiyla 3 bin rakimda bulunan doga harikasi krater gölüne gezi düzenlendi. Zorlu bir yolculugun ardindan zirve yapan katilimcilar, göl manzarasina hayran kaldi.

Tunceli'de Doga Harikasi Krater Gölüne Gezi
Tunceli Dagcilik Kulübü (TUDAK) tarafindan Pülümür ilçesine bagli 3 bin rakimli Buyer Ana Gölü’ne doga gezisi düzenlendi.

Tunceli’nin yani sira yurt içi ve yurtdisindan yaklasik 70 kisinin katildigi gezi kapsaminda minibüslerle Pülümür ilçesine bagli Sarigül Köyü’ne kadar gidildi. Buradan yaklasik 3 saat süren zorlu bir parkuru kat eden katilimcilar zirve yapti. Zirvede, mola vererek dinlenen ve yöre insanlari tarafindan kutsal kabul edilen mekanda mumlar yakan ziyaretçiler, bol bol fotograf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Geziye ilk kez katildigini dile getiren Arzu Can, “Güzel bir yer. Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Turla geldik, mumlarimizi yaktik, lokmalarimizi dagittik” dedi.

3 bin metrede bulunan efsanesi ve tarihiyle Pülümür ilçesinin istisna yerlerinden birinde olmaktan mutlu oldugunu belirten Daimi Dogan, “Krater gölü olmasi ayri bir zenginlik. Buraya gelirken güç bir yoldan geliyoruz. Buranin ayni zamanda inanç mekani olmasi sebebiyle Pülümürlü hayirseverlerin, Pülümür Belediyesi’nin yolla ilgili bir takim düzenlemeler yapmasini istiyoruz. Rehberler esliginde güzel bir yolculuk yaptik. Hem gezmek hem de inancina, kültürüne sahip çikmak isteyenler buyursunlar buraya gelsinler” diye konustu.

Isviçre’den gelen ve geziye katilan Elif Kiliç, “Son 3-4 senedir turlara katiliyorum. Çok memnun kaliyorum. Bugün Buyer Ana Gölü’ne geldik. Muhtesem bir yer. Turla çok güzel bir uyum içinde geldik. Herkese tavsiye ederim” seklinde konustu.

Her sene gelmeye çalistigini belirten Müslüm Çiçek “Ortalama 3 saat yol yürüyoruz. Ama buraya gelince o yorgunluk bitiyor. Güzel bir huzur buluyorsun” ifadelerini kullandi.

Istanbul’dan geldigini aktaran Erkan Ulucan ise “3 Saat zorlu bir parkurdan sonra cennet gibi bir yere geldim. Buraya geldigimde tüm yorgunlugum gitti. O kadar güzel bir yer ki doga harikasi. Inancimiza göre de kutsal bir yer. Çok güzel, herkesi buraya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA