Karasu'da Tatilci Ve Esnaf Karsi Karsiya Geldi

Sakarya’nin Karasu ilçesinde vatandasin sahile inmesi için açilan bölmeye bir isletmesinin büfe kurdugunu ve bu sebeple geçislerde sorun yasanildigini belirten Ugur Sevindik, “Belediyenin çözmesi gereken bir durumda esnaf ve tatilci karsi karsiya birakiliyor” derken, isletmeci Erkan Geylani ise engel çikarmadiklarini ifade etti.

Karasu'da Tatilci Ve Esnaf Karsi Karsiya Geldi
Karasu sahili Dogu Karadeniz Caddesi’nde vatandasin sahile inmesi için açilan bölmeye bir isletmenin büfe kurdugu ve bu sebeple geçislerde problem yasadiklarini iddia eden tatilciler, durumun çözüme kavusturulmasini istedi. Belediyenin çözmesi gereken konu sebebi ile esnaf ile karsi karsiya kaldiklarini ifade eden Ugur Sevindik, “Sahil yürüyüs yolunun duvarlari arasinda sahile inis kapilari olusturulmus. 15 yildir bu kapidan kumsala giris yapiyoruz. Bu yil, bu alan bir beach isletmesine kiralanmis. Giris yolu üzerine büfe konulmus ve geçisimiz sorunlu hale geldi. Durumu belediyeye bildirdik. Olumlu netice alamadik. Isletmeci, ‘Burayi böyle kiraladik’ diyor. Belediye zabita amirligi anlasmaya uymadiklarini belirtiyor. Zabita geliyor, isletmeciye hak veriyor, bizi dinliyor, bize hak veriyor. Belediyenin çözmesi gereken bir durumda esnaf ve tatilci karsi karsiya birakiliyor, insanlarin çözmesini bekliyorlar. Tatilcinin de agzinin tadi kaçiyor” dedi.



“Kesinlikle bir engel çikarmiyoruz”

Isletmecisi Erkan Geylani ise, “Turizm isletmecileri hakkinda yerli turistin genel bir önyargisi var. Biz, turizm degerlerini arttirmak adina isletmecilik yapiyoruz. Bazi vatandaslarin bu konuda iddialari var. Kesinlikle bir engel çikarmiyoruz. Konular, kisisel takinti haline gelince bu iddialar ortaya çikiyor” diye konustu.



“Provokatif tutumlariyla karsi karsiya kaliyoruz”

Isletmeci Geylani, “Isletmemizin deniz kiyisinda semsiyesini kuran vatandasin da sorumlulugu bize yükleniyor. Muhtemel bir bogulma durumunda isletmeci sorumlu tutuluyor. Sahil Güvenlik ve Zabita ekipleri, bu vatandaslari kaldirabilecegimizi söylerken biz ellemiyoruz ve sorumluluk aliyoruz. Bakin, vatandas beach önüne semsiyesini kurmus, kaldirmiyoruz. Ama bu konuda da sikayetçi olanlar oluyor. Tatilcinin provokatif tutumlariyla karsi karsiya kaliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA