Karaman'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Sehitlik Ziyaretiyle Basladi

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girisiminin 8’inci yili sebebiyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Karaman’da sehitlikler ziyaret edildi.

Karaman'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Sehitlik Ziyaretiyle Basladi
Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Garnizon ve Polis Sehitligi’ni ziyaret etti. Kur’an-i Kerim okunup vatanin birligi ve dirligi için dua edilen sehitliklerde Vali Sariibrahim ile il protokolü sehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil birakti.

Sehitlik ziyaretinde gazetecilere açiklamada bulunan Vali Hüseyin Engin Sariibrahim, bu yil 15 Temmuz hain darbe girisiminin 8’inci seneyi devriyesi oldugunu söyledi.



“Fetullahçi terör örgütünün devletimizin çesitli kademelerine sizarak 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin birlik ve bütünlügünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldirmayi hedefleyen hain darbe girisimine tesebbüs etmistir diyen Sariibrahim, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderligi, aziz milletimizin ve güvenlik güçlerimizin güçlü iradesi sayesinde kazanilan “Milletin Zaferi”nin sekizinci yil dönümündeyiz. Tarihini kendi yazan, Kut’ül Amare’de, Çanakkale’de, Dumlupinar’da zaferi ilmek ilmek dokuyan milletimiz, 20. asrin basinda emperyalistlere ne cevap verdiyse ayni cevabi 15 Temmuz gecesi de vermistir. Kurtulus Savasi’nda Serife Baciyi, Marasli Sütçü Imam’i, Erzurumlu Nene Hatunu bagrindan çikaran Anadolu topraklari; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karsi ilk kursunu sikan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde sehit olan Halil Ibrahim Yildirim’i, “vatani bu hainlere birakmayacagiz” diyerek sehit olan hemsehrimiz Muhammed Yalçin’i da yine bagrindan çikarmistir. 15 Temmuz gecesi milletimiz, erkegi ve kadiniyla, genci ve yaslisiyla, her meslekten, her sosyal kesimden, her siyasi görüsten ferdiyle tüm farkliliklarini bir tarafa birakarak Çanakkale ruhunu, Istiklal Harbi ruhunu bir asir sonra ihya etmis, yüzyil önce Osmanli’ya dayatilmaya çalisilan deli gömlegini, Sevr’i bir kez daha parçalamistir. Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin 2. Yüzyilinda, Türkiye Yüzyili’nda, Türklerin yüzyilinda Cumhurbaskanimiz önderliginde kahraman ecdadimizdan bizlere emanet olan vatanimizi birlik ve beraberlik içerisinde muasir medeniyetler seviyesinin de üstüne çikarmak için yürüyüsüne ve ilerlemesine devam edecektir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, basta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kahraman silah arkadaslarini, 15 Temmuz ve bütün aziz sehitlerimizi saygi, rahmet ve minnetle aniyor, gazilerimize sükranlarimi sunuyorum” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sehitlik ziyaretine, Vali Hüseyin Engin Sariibrahim’in yani sira Belediye Baskani Savas Kalayci, Cumhuriyet Bassavcisi Ali Ihsan Akdogan, Il Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumus, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Alkan ile daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA