Hizan'da 15 Temmuz Etkinligi

Bitlis’in Hizan Kaymakami Nurhalil Özçelik, 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda Gayda Mezarligindaki sehitligi ziyaret etti.

Hizan'da 15 Temmuz Etkinligi
Sehitlik ziyaretinde Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan 15 Temmuz basta olmak üzere canlarini feda eden tüm sehitler için dualar okundu. 15 Temmuz’da tek vücut, tek millet olmanin suurunun hep birlikte yasandigini belirten Kaymakam Özçelik, “Milletimizin birlik ve beraberligini bozmaya, vatanimizi bölmeye çalisan hiç bir yapiya asla firsat verilmeyecegini tüm dünyaya ispat ettik. 15 Temmuz 2016’da istikbalimize, istiklalimize ve milli hakimiyetimize yönelik iç ve dis güçlerin girisimi ile darbe girisiminde bulunulmustur. Vatanin bütünlügü, milletin birlik ve beraberligine yönelik bu hain darbe girisimi, halkimizin birlik ve beraberligi ile sonuçsuz kalmistir. Bu ugurda canini feda eden tüm sehitlerimizin ruhlari sad olsun” dedi.



Düzenlenen programa Hizan Belediye Baskani Yahya Sam, Ilçe Jandarma Komando Tabur Komutani Binbasi Ömür Tekeli, kurum amirleri, bazi siyasi parti temsilcileri, STK baskanlari ile sehit ve gazi yakinlari katildi.

Kaynak: İHA