Yatili Yaz Kur'an Kurslari Basladi

Bilecik’te yatili yaz Kur’an kurslarinda egitim basladi.

Bilecik kiz ögrenciler için Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Kiz Pansiyonu ve Sifa Hafizlik Kiz Kuran Kursunda, erkek ögrencilere yönelik ise Osmanli Hafizlik Yatili Erkek Kur’an Kursunda yatili yaz Kur’an kurslari basladi.

Yaz Kur’an Kurslarindaki egitimleri yakindan takip eden Il Müftüsü Ali Erhun, egitim alan ögrencileri ziyaret ederek derslerine katildi.

Siniflari gezerek ögrencilerle bir araya gelen Müftü Ali Erhun, düzenlenen kursun önemi hakkinda konusarak çocuklara, derslerini ciddiye alarak ögretmenlerini iyi dinlemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Müftü Ali Erhun, "Geçen sene 50 ögrencinin katilimiyla ikini gerçeklestirdigimiz Yatili Yaz Kur’an Kursumuz halkimiz tarafindan büyük bir teveccühle karsilandi. Bu sene de halkimizdan gelen yogun talepler karsisinda Bilecik Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Kiz Pansiyonunda 54, Sifa Hafizlik Kiz Kuran Kursunda 25 kiz ögrencimiz, Osmanli Hafizlik Yatili Erkek Kur’an Kursunda 20 erkek ögrencimizle beraber toplam 99 ögrencimiz yatili yaz Kuran kursu egitimi almaktadir. Kurslarimizda egitim alan ögrencilerimiz için basta Kur’an-i Kerim olmak üzere ayet ve hadisleri anlama, güncel fikhi meseleler, peygamberler hayati, Islam ahlaki egitimleri ile akil zekâ oyunlari, ney dersleri, yüzme, gezi ve sportif alanlarda bir dizi etkinlik planlandik. Ögrencilerin Kur’an-i Kerim ve dini bilgiler alaninda, ögrenme düzeylerine ve gelisim evrelerine uygun olarak temel düzeyde bilgi, bilinç ve beceri kazanmalarini hedefliyoruz. Düzenledigimiz programlarla sosyal medyanin zararli akimlarindan uzaklastirdigimiz ögrencilerimizi el göz koordinasyonu ve konsantrasyonlarina arttiran faaliyetlerle destekliyoruz. Böylece ögrencilerde sorumluluk, fedakârlik, yardimlasma, saygi, zaman yönetimi, empati kurma gibi degerlerin gelistirilmesini amaçliyoruz. Çocuklarimiz burada bir ömür boyu kullanacagi temel bilgileri en güzel sekilde ögrenecekler. Abdest almayi, namaz kilmayi, dinimizin diger güzel ibadetlerini ve ahlakini ögrenecekler. Burada ögrendikleri bilgiler hayatlari boyunca kendilerine isik tutacak” dedi.

Kaynak: İHA