Van'da Tibbi Bitkiler, Dogal Fotograf Stüdyosuna Döndü

Van Gölü kiyisinda 300 bitki türünün yetistirildigi Tibbi Aromatik Bitkiler ve Geofit Bahçesi’nde düzenlenen "Gezi ve Fotograf Günleri" devam ediyor.

Van'da Tibbi Bitkiler, Dogal Fotograf Stüdyosuna Döndü
Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (Van YYÜ) yerleskesinde 20 dönümlük arazi üzerine 9 yil önce olusturulan Tibbi-Aromatik Bitkiler ve Geofit Bahçesi, sezon süresince çok sayida yerli ve yabanci turisti agirliyor. Bahçede çiçek açan lavanta ve ekinezya basta olmak üzere papatya, lavandin, adaçayi, melisa, kekik, nane, civanperçemi, sari kantaron, limon otu, itir, hatmi, pelin otu, sinirotu, galega, allium gibi daha birçok bitki türü essiz bir görüntü sunuyor. Dogal fotograf stüdyosu haline gelen bahçe, bu yil üçüncüsü düzenlenen ‘Gezi ve Fotograf Günleri’ne ev sahipligi yapiyor. Bahçe, ziyaretçilerine renkli kareler ve birbirinden farkli mis kokular sunuyor.

“Temmuz ayi süresince gezilebilecek muhtesem bir bahçedir”

IHA muhabirine konusan Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Tunçtürk, geçtigimiz yil düzenlenen ‘Gezi ve Fotograf Günleri’nde çok sayida misafiri agirladiklarini belirtti.

Bu yil daha fazla misafir agirlamayi beklediklerini ifade eden Dekan Tunçtürk, “Bahçemiz üniversite yerleskesinde, göl kiyisindaki harika bir lokasyonda olup 300’e yakin bitkimiz var. Bunlardan yaklasik 150’si çiçeklenmis durumdadir. 20 dönümlük bahçemiz, akademisyen ve ögrencilerimizin büyük gayretleri sonucunda hazirlanmistir. Temmuz ayi süresince gezilebilecek muhtesem bir bahçedir. Diger yandan ziyaretçiler yilin belirli zamaninda da burada farkli çiçekleri görebilirler. Burada farkli renk ve kokularla karsilasacaklar. Muhtesem fotograflar çekip, muhtesem hatiralar biriktireceklerdir” dedi.

Bahçeye gelen ziyaretçiler ise alanda birbirinden farkli türden rengarenk bitkilerle karsilastiklarini belirterek, bahçenin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA