Sakarya'da 137 Ögrenciye Hafizlik Icazeti Verildi

Sakarya’da Sehit Bülent Yurtseven Imam Hatip Ortaokulu Hafizlik Projesi ögrencisi olan ve Erenler Müftülügü Bilge Hafiz Kur’an Kursunda hafizliklarini ikmal eden 137 ögrenci için icazet töreni gerçeklestirildi.

Sakarya'da 137 Ögrenciye Hafizlik Icazeti Verildi
Diyanet Isleri Baskanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde; Erenler Müftülügü Bilge Hafiz Kur’an Kursunda hafizliklarini ikmal eden ve Sehit Bülent Yurtseven Imam Hatip Ortaokulu Hafizlik Projesi ögrencisi olan 137 ögrenci için Serdivan Kapali Spor Salonu’nda hafizlik icazet merasimi düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan merasimde, protokol konusmalarinin ardindan ilahiler okundu. Ödül töreni ile devam eden program dua edilerek sona erdi. Törene; Sakarya Il Milli Egitim Müdürü Coskun Bakirtas, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Ibrahim Hilmi Karsli, Sakarya Il Müftüsü Mehmet Asik, siyasi parti üyeleri dernek ve sivil toplum kuruluslari üyeleri, ilçe müftüleri, müftülük çalisanlari, ögretmenler ile hafizlik icazetini alan ögrenicilerin aileleri katildi.

Düzenlenen programda konusan Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Ibrahim Hilmi Karsli, “Hafizlik, sadece Kur’an-i ezberlemek degil, onu yasamaktir. Bu genç kardeslerimiz, insallah Kur’an-i hayatlarinin her anina yansitarak örnek bireyler olacaklar. Allah yollarini açik etsin” dedi.

Sakarya Il Müftüsü Mehmet Asik ise, “Kur’an’a uyan toplumlarin hem dünyada hem ahirette kurtulusa erecegi açikça Kur’an-i Kerim ayetlerinde belirtiliyor. Gelecek nesillere daha suurlu Müslümanlarin tohumlarini atmak için hep birlikte çalismaliyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA