Kars'ta Hz. Hüseyin'in Oglu Ali Asgar Anildi

Kars’ta Hz. Hüseyin’in Kerbela’da sehit edilen 6 aylik oglu Ali Asgar’i anmak için matem töreni gerçeklestirildi.

Kars'ta Hz. Hüseyin'in Oglu Ali Asgar Anildi
Uluslararasi Ali Asgar Günü Platformu Türkiye Temsilciligi ve Zehra Ana Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Kars Temsilciligi tarafindan muharrem ayi dolayisiyla Kars Valiligi önünde anma etkinligi düzenlendi.

Etkinlige AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin, Kars Belediye Baskani Ötüken Senger, AK Parti Il Baskani Muammer Sancar, Kars Ehlibeyt Alimleri Birligi Genel Baskani Seyyid Ahmet Erdem, Zehra Ana Dernegi Baskan Yardimcisi Zehra Kaçan ve çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinlik, Fethiye Cami Müezzini Enver Edes’in Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti.

Törenin açilis konusmasini yapan Zehra Ana Dernegi Baskan Yardimcisi Zehra Kaçan, “Burada bizim tek bir amacimiz var, o da dünyanin her kösesinden Lebbeyk Ya Ali Asgar sedasinin yükselmesi. Kendisi küçük, makami büyük, masumiyet ve mazlumiyetin timsali olan Hz. Ali Asgar’in adina bu izzetli meclisin düzenlenmesi ve katiliminizin önemi çok büyüktür. O Ali Asgar ki velayet hanesine günes gibi dogmus, Hz. Hüseyin’in hem son evladi hem de son sevinci olmustu. O Ali Asgar ki daha kundakta iken ihrama girmis, hacci yarim kalmis, Kerbela’da babasinin kucaginda susuz bir sekilde son nefesini verirken kanli kundagiyla Rabb’in huzuruna varmisti. O kanli kundagin sahibi bugün milyonlarca çaresizin umudu olmus, Allah’in katinda da Babel Hevaiç yani hacetler kapisi mertebesine yükselmistir” dedi.

Kars Ehlibeyt Alimleri Birligi Genel Baskani Seyyid Ahmet Erdem ise, “Insaniyetin yaratilisindan sonra dünyada birçok savaslar meydana gelmis ve aklimiza, gönüllerimize iz birakmistir. Ama bu savaslarin hiçbirisi Kerbela kadar insanlarin ruhuna, vicdanina etki etmemistir ve hiçbirisi gönüllerde, kalplerde ve ruhlarda yasamamistir. Eger bazen o savaslardan yad edilebiliyor ise sadece bir bilgi ve istatistik yönüyle yad edilmistir. Ama Kerbela insanlarin ruhuna islemistir. Kerbela Adem Peygamberin yaratilisindan günümüze kadar insanlarin, toplumlarin ve milletlerin dili ve irki gözetmeksizin bütün milletlerin, gayrimüslimlerin dahi ortak acisi olmustur. Çünkü Peygamberimiz alemlere rahmettir. Peygamberimiz nasil evrensel ise onun biraktigi emaneti olan ehlibeyti de evrenseldir. Çünkü Peygamberimizin emanetini konusan Kur’an olarak tanimlamistir. Peygamberimizin kendisi konusan Kuran’dir ama Kerbela’daki Hazreti Hüseyin haykiran Kuran’dir ve ne gariptir ki Islam ümmetinliligini iddia eden Emeviler, Peygamberimizden sonra Peygamberimizin ehlibeytine kiymaya basladilar. Nasil ki Hazreti Hüseyin ehlibeytin sonuncusu ise, oglu 6 aylik yavrusu Ali Asgar da Kerbela’nin son sehididir ve Islam ümmeti o günden bugüne kadar Kerbela acisini ortak acisi olarak kabul etmistir. Sunu bilmeliyiz ki Islam’in Sii’siyle, Sünni’siyle, mevcut olan bütün irklariyla hiçbir ayrim ve gayrim gözetmeksizin hepsi ehlibeyt dostlaridir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan katilimcilar, Hazreti Hüseyin’in oglu Ali Asgar’i temsilen bebeklerine yesil ve beyaz kiyafetler giydirerek, okunan dua ve mersiyelere eslik etti.
Kaynak: İHA