Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ölüm Kusanlara Karsi 15 Temmuz'da Destan Yazdik'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’nda Sehit Mustafa Cambaz Fotograf Yarismasi Ödül Töreni’ne katildi. Törende konusan Erdogan, "Ölüm kusanlara karsi 15 Temmuz’da destan yazdik" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Ölüm Kusanlara Karsi 15 Temmuz'da Destan Yazdik'
15 Temmuz hain darbe girisimi sirasinda sehit düsen Yeni Safak foto muhabiri Mustafa Cambaz’in anisina düzenlenen “3. Sehit Mustafa Cambaz Fotograf Yarismasi"nin ödül töreni, Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’nda gerçeklesti. 14 fotograf sanatçisi, ödüllerini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi. Törende konusan Cumhurbaskani Erdogan, "Sehit Mustafa Cambaz kendisinden sonra gelen genç yeteneklere yol göstermeye, ilham kaynagi olmaya devam ediyor. Hainler tarafindan sehit edilen Mustafa Cambaz kardesimizi bir kez daha rahmetle, sükranla yad ediyorum. Bugün aramizda bulunan kiymetli ailesine, sevenlerine ve Yeni Safak gazetesindeki mesai arkadaslarina tekrar sati cemiyet diliyorum. Iki gün sonra 15 Temmuz hain darbe girisiminin 8’inci yili. Ölüm kusan silahlara gögüsümüzü siper ederek destan yazdigimiz o gece, merhum Mustafa Cambaz’la beraber 252 vatan evladini sehit verdik. 15 Temmuz gecesi isimlerini tarihe ve kalbimize yazdiran sehitlerimizin yani sira terörle mücadelede ve sinir ötesi operasyonlarda topraga düsen kahramanlara da Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Ayni gaye ugrunda çarpisirken yaralanan gazilerimize ise sükranlarimi sunuyorum. Rabbim hepsinden razi olsun diyorum. Her firsatta vurguladigim bir hususu yeniden hatirlatmak istedim. Biliyorsunuz bizim kültürümüzde marifet itifata hangi alanda olursa olsun hüner ehline hak ettigi degerin verilmesi, takdir edilmesi son derece mühimdir" diye konustu.



"Her türlü alçakligi yaptilar ancak sinsi ve kanli emellerine ulasamadilar"

Erdogan, "Bizim sanat anlayisimizin temelinde güzel olani görmek ve göstermek düsüncesi vardir. Merhum Mustafa Cambaz iste böyle bir sanatkâr. Sehit Mustafa Cambaz kardesimizin hayat hikayesini biraz önce izledik. Sehit Mustafa Cambaz ömrünü inandigi degerlere ve meslegine adamis, takdir ve hayranlik uyandiran eseriyle basari elde etmis bir foto muhabirdi. 2000’li yillardan itibaren Türkiye’yi dolasarak 10 binden fazla fotograf çekti. Mustafa Cambaz bütün zorluklarina ragmen yaptigi isin hakkini vermekten geri durmamis, hiçbir zaman ucuz hesaplarin, kolay geçitlerin, geçici heveslerin pesinde kosmamistir. Zor da olsa 15 Temmuz gecesi oldugu gibi sonunda ölüm de olsa daima hakkin, hakikatin, adaletin tarafinda yer aldi. O gece sehadetle müserref olan 252 kahramandan biri merhum Mustafa Cambaz’di. FETÖ’cü hainler Mustafa Cambaz kardesimizi gögsünden iki kursunla vurarak sehit ettiler. Namuslarina emanet edilen silahlari millete çevirecek kadar seref yoksunu olan bu alçaklar, tam da ziynetlerine uygun sekilde insanlarimizi korkakça, namertçe katlettiler. Milletin direnisini kirmak için her türlü alçakligi yaptilar. Insanlarimizi korkakça, namertçe katlettiler ancak sinsi ve kanli emellerine ulasamadilar. Oysa her seyi en ince detayina kadar hesaplamislar. Oysa 40 yil boyunca bukalemun gibi 40 kiliga bürünerek kendilerini gizlemeyi basarmislar. 15 Temmuz gecesi de tereyagindan kil çeker gibi Türkiye’yi isgal edeceklerini, milletin iradesine el koyacaklarini zannediyorlardi. Ama 40 yillik plan ve hazirlik sadece birkaç saat içinde son bulmustur" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, "Emperyalist usaklarina Türkiye’nin teslim alinamayacagini yeniden gösterdik. 15 Temmuz gecesi meydanlar yerine bankamatik kuyruklarina kosanlar, aradan geçen 8 yila ragmen milletin destanina çamur atanlar, unutturmaya çalisanlar, hayal kirikligi acisini unutamayanlar istemese de biz 15 Temmuz ruhuna sahip çikacagiz. Pazartesi günü 81 ilde çesitli etkinliklerle 252 vatan evladini yad edecegiz" diye konustu.



"Türkiye bundan sonra da zalimlerin karsisinda dimdik duracak"

Erdogan, "Gazze’de sahit olduklarimiz da birçok perdenin kalkmasina neden olmustur. Ne oluyorsa hepimizin, tüm insanligin gözü önünde oluyor. Kayitsiz kalanlar, ikiyüzlü politikalarini saklama geregi duymuyorlar. Gezi olaylarindan 24 saat canli yayin yapanlar, söz konusu Gazze olunca ortadan kayboldular, soykirimi görmediler. Mazlumlarin çigliklarini duymadilar. Üç maymunu oynamaya devam ettiler. Gazze’de Islam alemi kurumlari da basarili sinav verememistir. 7 Ekim’den bu yana üç maymunu oynamaya devam ettiler. Siyonist lobinin baskilarina direnmeyi degil, teslim olmayi seçtiler. On yillardir geldikleri degerleri bizzat kendi elleriyle Israil’e destek vermek ugruna Gazze’deki toplu mezarlara gömdüler. Su gerçegi tüm açikligiyla burada söylemek durumundayim. Gazze’de sadece uluslararasi kuruluslar degil, maalesef Islam aleminin kurumlari da basarili bir sinav verememistir. 2 milyari bulan nüfusu, trilyon dolarlari asan ekonomik gücü ve sayisiz stratejik imkanlarina ragmen Islam dünyasinin Israil’e söz geçirememesi üzerinde hepimizin dikkatle düsünmesi gerekiyor. Gazze katliamlarinda Bati dünyasini hakli olarak elestirirken, Müslümanlar olarak kendimizi de hesaba çekmemiz gerektigine inaniyorum. Sunu bir defa anlamamiz gerek. Gelecekte de Israil 76 yildir israrla yaptigi gibi öldürmekten, masum kani akitmaktan, kan dökmekten vazgeçmeyecek. Bes ülkenin çikarlarina hizmet eden Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi, Israil’e karsi hiçbir adim atmayacak. Türkiye bundan sonra da zalimlerin karsisinda dimdik duracak" dedi.

Kaynak: İHA