Kastamonu Üniversitesi'nden Uluslararasi Proje Basarisi

Kastamonu Üniversitesi Avrupa Birligi tarafindan Ufuk Avrupa (Horizon Europe) kapsaminda 3 milyon Avro’luk fonla desteklenen Methodologies for Teamworking in Eco-Outwards Research (METEOR) projesinde yer alarak büyük bir basari elde etti.

Kastamonu Üniversitesi'nden Uluslararasi Proje Basarisi
Kastamonu Üniversitesi, yürütücülügünü Polonya’dan “Centre for Social and Economic Research”adli kurumun yaptigi 12 farkli ülkeden 13 ortagin bulundugu çok uluslu METEOR projesine dahil oldu. Kastamonu Üniversitesi, ülkemizdeki 2 katilimci kurumdan bir tanesi olarak kapsamli ARGE projesinde yerini aldi.

Yaz okullari, grup projeleri ve akran mentorlugu de dahil olmak üzere yenilikçi, is birligine dayali ve katilimci bir egitim programi araciligiyla mevcut doktora adaylarinin ve kariyerinin basindaki arastirmacilarin çapraz (transversal) becerilerini gelistirme amacinda olan Methodologies for Teamworking in Eco-Outwards Research (METEOR) projesinde Kastamonu Üniversitesi koordinatörü olarak Prof. Dr. Selahattin Kaymakci, arastirmaci olarak ise Doç. Dr. Gökhan Kaya yer aldi.

3 yil sürecek olan proje sürecinde Kastamonu Üniversitesi’ndeki doktora egitiminin ve danismanliklarinin kalitesinin artmasi, nitelikli lisansüstü çalismalarin yürütülmesi için uluslararasi bir konsorsiyum içerisinde çalismalar yürütülecek.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalismalarindan dolayi akademisyenleri tebrik ederek, bilim odakli çalismalara, uluslararasilasma hedeflerine ulasma ve proje destekleri için Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine sükranlarini sundu. Ayrica Rektör Topal, proje çalismalarinda kurumlarini tesvik eden yaklasimlarindan dolayi TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’a da tesekkür etti.

Projede yer alan Kastamonu Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Üyelerinden Prof. Dr. Selahattin Kaymakci, arastirmaci olarak ise Doç. Dr. Gökhan Kaya’yi tebrik eden Rektör Topal, akademisyenlere çalismalarinda basari diledi.
Kaynak: İHA