ÇOMÜ'den Modern Tibbi Cihaz Alimi Için Yardim Kampanyasi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesi, modern tibbi cihazlari bünyesine dahil etmek için yardim kampanyasi baslatti. Proje tanitim etkinligiyle ilk yardimlarin yapildigi kampanya çerçevesinde 6 ay içinde 120 milyon TL degerinde iki cihazin alinmasi amaçlaniyor.

ÇOMÜ'den Modern Tibbi Cihaz Alimi Için Yardim Kampanyasi
ÇOMÜ Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesi’ne ileri teknolojiyle tasarlanmis PET/BT kanser tarama ve yapay zekali modern MR cihazlarini kazandirmak amaciyla yardim kampanyasi baslatildi. "Senin Destegin ile Daha Güçlü Bir Hastane" slogani gerçeklestirilen kampanyanin ÇOMÜ Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesi A Blok Girisinde düzenlenecek Proje Tanitim Etkinligi düzenlendi.

Programa ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoglu, Çanakkale Il Saglik Müdürü Gökhan Bastürk, Çanakkale Belediyesi Baskan Vekili Öznur Benderlioglu Dogangün, ÇOMÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, ÇOMÜ Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz ve hastanede görevli doktorlar katildi.



Elimizden geleni hep beraber yapmaliyiz

Programda bir konusma yapan Çanakkale Il Saglik Müdürü Gökhan Bastürk, “Ben bu bagis ve yardim kampanyasini bir görev kampanyasi olarak görüyorum. Çanakkaleliler, burada hizmet edenler, burada dogmus olanlar, burada mezun olanlar, üniversitesine sahip çikmak durumunda. Eksiklerimiz oldugunun farkindayim. Devlette, üniversitede özelde eksiklerimizin oldugunun farkindayim ama bunlari gidermek için. Ben simdiden emege geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.



Teshis ve tedavi yöntemlerini hizli ve etkin olarak uygulanmasi gerekiyor

Ardindan konusan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoglu ise, “Bu noktada özellikle PET/BT ve MR cihazlarinin temini için baslatmis oldugumuz kampanyamiz için sizlerin karsisina çiktik. Bildiginiz gibi saglik her birimizin hayatinda gerçekten önemli bir yer tutuyor. Özellikle hastalarimiza en dogru teshis ve tedavi yöntemlerini hizli ve etkin olarak uygulanmasi gerekiyor. Pek çok alanda oldugu gibi kanser vakalarinda da özellikle bunun için de modern tibbin modern teknolojinin bize sundugu imkanlari hocalarimizin bir yerde hizmetine, emrine vermek ve hastalarimiza hizli bir sekilde müdahale etmek durumundayiz. Çünkü hastane önemli, çünkü hastane üniversitemizin halka açilan ilk ve tek yüzü, en önemli yüzü. Bu nokta bizim için çok önemli. Dolayisiyla modern tibbin gerektirdigi bu cihazlara hizli bir sekilde sahip olmamiz gerekiyor" ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan 6 ay içinde 120 milyon TL degerinde iki cihazin alinmasi amaçlanan kampanyanin ilk bagislari ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoglu, Il Saglik Müdürü Gökhan Bastürk ve Çanakkale Belediyesi Baskan Vekili Öznur Benderlioglu Dogangün tarafindan yapildi.
Kaynak: İHA