Baskan Dinçer Açiklamasi 'Atiklari Kaynaga, Kaynaklari Hizmete Dönüstürüyoruz'

Aksaray Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Atik Toplama ve Ayirma Tesisinde haziran ayinda 455 bin 682 kilogram geri dönüstürülebilen atik depolanarak isleme alindi. Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, “Atiklari kaynaga, kaynaklari hizmete dönüstürüyoruz” dedi.

Baskan Dinçer Açiklamasi 'Atiklari Kaynaga, Kaynaklari Hizmete Dönüstürüyoruz'
Aksaray’da üreten belediyecilik anlayisi ile belediye hizmetlerinde kullanilmak üzere kurulan tesislerden biri olan Atik Toplama ve Ayirma Tesisi ile hem sifir atik projesi destekleniyor hem de geri dönüstürülebilir atiklar tekrar ekonomiye kazandiriliyor. Depolama ve isleme kapasitesi kuruldugu günden bugüne kadar artan tesiste haziran ayinda rekor seviyelere ulasildi. Atik Toplama ve Ayirma Tesisinde 286 bin 86 kilogram kagit, 36 bin 66 kilogram pet, 14 bin 481 kilogram naylon, 88 bin 818 kilogram karisik atik, 22 bin 580 kilogram jelatin, 2 bin 745 kilogram siyah kasa ve 4 bin 979 kilogram demir gibi toplamda 455 bin 682 kilogram geri dönüstürülebilir atik depolanarak ayirma ve geri dönüstürme islemine alindi.

Üreten belediyecilik anlayisi ile kurduklari tesislerden elde edilen gelirlerin belediyecilik hizmetlerinde kullanilmak üzere verimli bir kaynak olusturduklarini belirten Belediye Baskani Evren Dinçer, “Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan’in baslatmis oldugu sifir atik kampanyasina destek olmak için kurdugumuz tesislerimizden sadece bir tanesi olan atik toplama ve ayirma tesisimizde haziran ayinda rekor seviyelere ulastik. Dogada uzun yillar kaybolmayan ve ham maddesi petrol olan atiklarin toplanarak geri dönüstürülmesi ülke ekonomisi açisindan da önemli bir kazanim. Vatandaslarimizin da bu konuda duyarli davranmasi projelerimizin amacina tam olarak ulasmasi açisindan çok önemli. Sosyal yasantimiz içerisinde mümkün oldugunca tek kullanimlik bardak, tabak gibi ürünleri kullanmaktan kaçinalim. Evsel atiklarimizi siniflandirarak mahallelerimize yerlestirdigimiz kagit, plastik, cam ve pil kutusu gibi sifir atik noktalarina ulastirmaya çalisalim. Çocuklarimizin gelecegi için duyarli olalim” dedi.

Kaynak: İHA