15 Temmuz Gazisi Tasdemir Açiklamasi 'Türk Milletinin Nasil Kenetlendigini Tüm Dünyaya Gösterdik'

Batmanli 15 Temmuz gazisi Ayhan Tasdemir, "8 yil önce FETÖ hain darbe kalkismasinda Türk milletinin zorluklar karsisinda nasil kenetlendigini ve her neferin bir asker oldugunu gösterdik" dedi.

15 Temmuz Gazisi Tasdemir Açiklamasi 'Türk Milletinin Nasil Kenetlendigini Tüm Dünyaya Gösterdik'
15 Temmuz hain darbe kalkismasi sirasinda Istanbul Büyüksehir Belediyesi önünde ayagindan vurularak yaralanan 15 Temmuz gazisi Ayhan Tasdemir, o gece yasananlarin dünyaya bir ders niteliginde oldugunu ve hiçbir zaman unutmayacaklarini söyledi.

Tasdemir, "Bundan 8 yil önce 15 Temmuz 2016’da gece saatlerinde sanli ordumuzun içine gizlenmis hain FETÖ mensuplarinin milli irademize darbe yapmak istemesi neticesinde Cumhurbaskanimizin çagrisi üzerine devletine bagli güvenlik güçlerimiz ve sanli Türk milletimiz el ele vererek hain darbe girisimini engelledik. Ben, her 15 Temmuz gecesini hatirladikça hem hüzün, hemde gurur duyuyorum. Biz, o gece Türk milletinin yeri ve zamani geldiginde nasil kenetlendigini ve her bir ferdinin birer asker olduguna sahit olduk. O gecede 250 kahramanimiz sehit oldu ve yaklasik 2 bin 700 civarinda da gazimiz oldu. Bunlarin acisini halen yasiyoruz" dedi.

"Biz, o gece kahraman ordumuz ve sanli milletimizin bu ülkede hiçbir zaman hainlere geçit vermeyecegini gördük" ifadelerini kullanan Tasdemir, "Her ne olursa olsun, hiç bir terör örgütünün bu sanli bayragimiza ve kutsal degerlerimize asla zarar veremeyecegini bir kes daha göstermis bulunmaktayiz. Ben her yil ayni duygulari tekrar yasiyorum. O gece de ben, kardeslerim ve kuzenlerim ile birlikte Istanbul Fatih’te Kumkapi semtinde ikamet ediyorduk. Sezonluk turizm sektöründe çalistigimiz için yaz aylarinda Istanbul’da, kis aylarini ise memleketimizde geçiriyorduk. Darbe kalkismasini televizyonda duyduk. Daha önce darbenin ne oldugunu büyüklerimizin bizlere anlattigi kadariyla biliyorduk. Darbeyi duyduktan sonra Cumhurbaskanimizin çagrisi üzerine evde bulunan kuzenlerim ve kardeslerim ile birlikte önce Vatan Caddesi’nde bulunan Il Emniyet Müdürlügü binasina gittik, ardindan valilik önüne oradan da Saraçhane’de bulunan Istanbul Büyüksehir Belediyesi önüne geçtik. Belediye etrafini saran hain FETÖ mensuplari acimasizca rastgele vatandaslarin üzerine ates açtigi sirada bana da bir kursun isabet etmesiyle yaralandim” seklinde konustu.



“Türk milleti hiçbir zaman esareti kabul etmemistir”

Türk milletinin hiçbir zaman esareti kabul etmedigini belirten Tasdemir, “Dün Çanakkale’de, Kurtulus Savasi’nda, 15 Temmuz gecesinde oldugu gibi bayragi ve vatanin her bir karis topragi için hiç gözünü kirpmadan canini vermeye hazir oldugunu gösterdi. Biz de bayragimiz ve vatanimizin her bir parçasi için canimizi vermeye daima haziriz. Allah bu millete bir daha böyle acilar yasatmasin” diye konustu.

Kaynak: İHA