Tarihi Bir Albüm Daha Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligina Bagislandi

Çanakkale Muharebeleri sirasinda Anadolu Hamidiye Tabyasi’nda görev yapan Alman Subay Ernst Krieger’in fotograf albümü orijinal hali ile Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligina bagislandi.

Tarihi Bir Albüm Daha Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligina Bagislandi
Çanakkale Muharebeleri’nde Anadolu Hamidiye Tabyasi’nda görev yapan Ernst Krieger Çanakkale’de kaldigi süre boyunca fotograf albümü olusturdu. Çanakkale Merkez, Troya Bölgesi ve Çanakkale Tarihi Alani fotograflarini çekti. Savas öncesi, savas sirasi ve savas sonrasi olarak bölgenin fotograflarini çeken Krieger fotograflari ülkesi Almanya’ya götürdükten sonra yillarca muhafaza etti. 2016 yilinda Ernst Krieger’in kizi Sabine Krieger tarafindan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ögretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan’a takdim edildi. Bir süre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde kalan albüm ile ilgili akademik çalismalar gerçeklestirildi.

Çanakkale Muharebeleri ile ilgili önemli bir eser olmasi sebebiyle ise dün Prof. Dr. Rüstem Aslan tarafindan Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligina bagislandi. Takdim esnasinda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir de yer aldi.

Albümde yer alan fotograflar taranip dijital ortama aktarimi tamamlandiktan sonra Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligina bagli müzede sergilenecek.
Kaynak: İHA