Imamlardan Gerçegini Aratmayan Arama Ve Kurtarma Tatbikati

Diyanet Isleri Baskanligi Türkiye Diyanet Vakfi Ordu Arama ve Kurtarma ekibi, AFAD Ordu Il Müdürlügü ile birlikte, sel ve heyelanlarin ardindan genis çapli arama ve kurtarma tatbikati gerçeklestirdi.

Imamlardan Gerçegini Aratmayan Arama Ve Kurtarma Tatbikati
Ordu’da 2013 yilinda imamlar tarafindan kurulan 27 kisilik Diyanet Isleri Baskanligi Türkiye Diyanet Vakfi Ordu Arama ve Kurtarma ekibi, 7 Temmuz tarihinde yasanan ve bir kisinin hayatini kaybettigi sel ve heyelanlarin ardindan tatbikatlarini hizlanirdi. AFAD Ordu Il Müdürlügü ile birlikte, UMKE ekiplerinin de katilimiyla Ordu’nun çesitli noktalarinda tatbikat ve arama kurtarma çalismasi yapildi.

Yapilan tatbikatta senaryo geregi 30 yaslarindaki bir kisi Yoroz Tepesi Mesire Alani mevkisinde doga yürüyüsü yaparken kayboldu, sonrasinda düserek yaralandi. Bunun üzerine Türkiye Diyanet Vakfi Ordu Subesi Arama Kurtarma ekibi ve Il Saglik Müdürlügü UMKE ekibi bölgeye intikal etti. Bölgenin uydu görüntüsü alinarak kayip sahsin muhtemel rotasi çikartildi, bölge buna göre sektörlere ayrilarak 2 tim halinde arama ve kurtarma faaliyetine baslandi. Suda, ormanlik alanda ve dere yataklarinda AFAD ekiplerinin de destek verdigi çalisma sonrasi yarali sahis sag olarak bulundu.

"Her 3 ayda bir tatbikat gerçeklestiriyoruz"

Ordu Il Müftüsü Dr. Ismail Çiçek, “Her 3 ayda bir kez egitim tatbikati gerçeklestiriyoruz. Imtihana hazir olmak, iman etmis bireylerin görevi. Bugün bir yagmur sonrasi kaybolan bir sahistan bahsedildi. Ekiplerimiz AFAD Baskanligi ile birlikte yürüyüse koyuldular, dereleri aradilar, nehir kenarlarini aradilar. Senaryo geregi kardesimiz kayaliklardan düsmüs, yarali halde bulundu ve saglikli bir sekilde ambulansa tasindi. Gönüllü imam hatip kardeslerimiz, ekiplerimiz ile birlikte gayret içerisindeler. Allah afet vermesin” dedi.

Arama ve kurtarma ekibi görevlileri ise sürekli olarak gerekli egitimleri aldiklarini, bu tür olaylarda her zaman müdahale için hazir olduklarini, sik sik tatbikatlar gerçeklestirdiklerini belirttiler.

Tatbikata Ordu Valisi Muammer Erol, Il Afet ve Acil Durum Müdürü Il Müdürü Osman Isik, Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ugur Toparlak, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Harun Tan ve yetkililer katildi.

Kaynak: İHA